Wine & Spirits Show 2022 събира почитателите на света на напитките

Имате ли интерес към света на напитките? Професионален или любителски… Към виното и бирата, към голямото общество на високоалкохолните огнени води? Ако отговорът е ДА, то Wine & Spirits Show е точно за вас!
 
Предстои второто издание на голямото международно изложение за напитки Wine & Spirits Show 2022, което ще се проведе от 7 до 9 април 2022 в зали 5 и 6 на Интер Експо Център София. Wine & Spirits Show е съвместна продукция на DiVino и Интер Експо Център. 
 
Изложението събира производители, вносители и търговци на вино, високоалкохолни напитки и бира, и реални бизнес клиенти: дистрибутори, ресторантьори, хотелиери, бармани, сомелиери. Повечето от напитките могат да бъдат дегустирани и дискутирани на щандовете на изложителите, ще има възможност за извършване и на преки покупки от самите производители или вносители.
 
Входният билет за посетителите включва и интересна съпътстваща програма от лекции, семинари и тематични дегустации. Презентациите и майсторските класове са със свободен вход за посетителите на изложението. Необходима е предварителна регистрация
 
Важен акцент в съпътстващата програма са бизнес презентациите, изключително подходящи за винопроизводителите! Ще бъдат представени ценни и подходящи финансови услуги и продукти, чрез които държавата се ангажира да подпомага най-вече малки и предприятия. Опитният винен консултант Йордан Русев ще предложи важна бизнес лекция на тема "Как да постигнем максимална печалба от вино в ресторанта или бара". Всички останали майсторски класове и презентации са интересни и подходящи както за професионалистите, така и за любознателните ценители на качествените напитки.
 
Независимата микро-пивоварна Hills ще представи Закона за чистота на бирата от 1516 г., който при тях действа и днес, стиловете пиво, технологията и енобирата или Weinbeere, която ще бъде и дегустирана. Дегустация на комбинации от 5 различни качествени скоч уискита с разнообразни храни ще даде по-задълбочено разбиране за природата на вкусовете. 
 
Съдията-дегустатор на Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles – Юлия Костадинова, ще разкрие някои от най-добре пазените тайни в света на ромовете и ще ни разходи из остров Гваделупа, за да опитаме 6 различни карибски агрикол ромове от легендарни дестилерии. 
 
Вертикална дегустация на топ ниво ни предлагат югозападните ни съседи от Tikveš: по 3 големи реколти от две великолепни вина, които са истински звезди: Barovo Red от Северна Македония и Terrasse à l’Ombre от Южна Рона. Ще се запознаем с Калифорния на виното и ще дегустираме 8 от над 50-те непознати досега на българския пазар калифорнийски вина, представяни на изложението от Департамента по земеделие на Съединените щати. Ще воидим и презентация с дегустация на 7 вина от лозя на голяма надморска височина в сърцето на Стара Европа – Испания и Италия. Финалът на цялата програма ще е пъстър, вкусен и атрактивен с коктейлите на Павел Памукчиев.
 
Ще бъде интересно и полезно - посетете Wine & Spirits Show и побързайте да се регистрирате за паралелната програма, защото местата са ограничени!

Свързани новини

"Непознатото дете" със специално изание

29.06.2022

Мечтаното място за почивка

21.06.2022

Красотата на България на фокус

16.06.2022

SOS Детски селища със специални стикери

07.04.2022

BRITANICA Park School с IB програма

15.03.2022