Идея за истинско здраве с Лаборатория Нутержия

Всяка минутка е важна, но "Минутки за здраве" ти дават много повече
 
Слушайте всеки вторник и петък рубриката "Минутки за здраве", точно в 8:30ч., в "Ива от сутрин до обед". В началото на пролетта ще ви дадем информация за това как да се освободите от токсините, да заредите клетките си с енергия и кои са важните вещества, които дават сила и радост от живота. Най-добрите специалисти от различни области на здравето ще ви дадат съвети и ще ви представят продуктите на Лаборатория Нутержия.
 
Нутержия е първата френска лаборатория за Нутритерапия. Създадена през 1989 от д-р Клод Лагард, днес тя доставя по 10 000 хранителни добавки на ден за страните от цяла Европа. България е първата страна от Източна Европа, където вече можете да ги намерите. 
 
Защо Нутержия?
 
Добавките Нутержия са създадени след задълбочен научен процес, довел до основното знание за микроелементите или "живите молекули", изработени изцяло от качествена храна. Това създава иновативна концепция за Cellular Nutrition Active® - активно хранене на клетката. Иновацията е потвърдена от над 10 000 лекари от Франция и чужбина. 
 
Нутержия предлагат 75 различни вида хранителни добавки и това ви дава възможност да подберете точно тази, която най-подхожда на вашата индивидуалност и нужди в момента.
 
Нутержия ще ви донесе съвети за хигиена на храненето, ребалансирането на менюто и пълноценен начин на живот. Всеки вторник и петък очаквайте представянето на един конкретен продукт от Лаборатория Нутержия. Отговорете на въпроса, свързан с него, във фейсбук страницата "Ива от сутрин до обед" и може да спечелите продукта.
 
 
Днес ви представяме: Вектисерил и Ержибиол
 
Вектисерил 
 
Повлиява стреса, нервността, безсънието. Стресът и нервното пренапрежение се отразяват неблагоприятно на кожните заболявания, а понякога водят до някои от тях: псориазис, екземи, дерматози. 
 
Съдържа витамини от групата В (3,6,9,12), което го прави подходящ при проблеми с косата (косопад, себорея), при съединително-тъканни заболявания, заболявания на лигавиците. В състава му присъстват и две незаменими аминокиселини. Триптофанът е алтернатива на синтетичните антидепресанти и е гарант за добри мисловна дейност и емоционален баланс. Чрез него организмът произвежда вит В3, отговорен за доброто състояние на кожата и косата. 
 
Другата аминокиселина е метионин, който е мощен антиоксидант и също укрепва кожата, ноктите и косата. Наличието на вит С стимулира имунитета, укрепва кръвоносните съдове, участва в синтеза на колаген. Много подходящ при инфекциозни, алергични и съдови дерматози и като средство, подпомагащо синтеза на колаген след естетични процедури – филъри, конци, радиочестотен или ултразвуков лифтинг. 
 
 
Ержибиол
 
Съдържа йони на мед, селен, хром, молибден включени във воден разтвор на олигоелементи желязо, цинк и манган. Селенът предпазва клетките от вредното влияние на свободните радикали и възпрепятства стареенето на тъканите. Освен това има детоксикиращи свойства - извежда тежки метали от организма, поради което е особено необходим на пушачите и жителите на големи населени места със замърсен въздух. 
 
Ержибиол съдържа в оптимални количества и цинк. От него зависи правилното протичане на физиологичните процеси в организма и регенерацията на кожните клетки. Трябва да се набавя допълнително, тъй като организмът не го синтезира.
 
Това важи особено за вегетарианците, тъй като елементът се съдържа главно в месо, морски дарове, млечни продукти, а този от растителни източници почти не се усвоява от организма. Той стимулира имунната система, поддържа хормоналния баланс, репродуктивните функции и забавя признаците на стареене. 
 
Регулира мастната секреция и намалява производството на себум, стимулира зарастването на рани, успокоява изгарянията и раздразненията по кожата. Поради това Ержибиол е препарат особено подходящ в комплексното лечение на себорея, акне, трудно зарастващи рани, изгаряния, фотодерматози, превенция на старееща кожа, пигментни нарушения. 

Свързани новини

Търси се... Златното зайче на Lindt!

03.04.2017

Спечели 2000 награди от София Мел

20.03.2017

Екопак България обявява "ЗЕЛЕНА ЛИНИЯ"

13.03.2017

Играй и спечели със ЗОРА

01.03.2017

AutoBOX - бързина и качество!

27.02.2017

Коментари