INXS пред Радио FM+

Здравей JD. Знаеш ли , че в България INXS имат много фенове. Какво занеш знаеш за нас?
Чувал съм от други музиканти, че имате страхотни жени. Вече го проверих лично и в Интернет. Виждам,че не са ме излъгали.

На концетра в София ще дойдат много жени. Искаш ли да ги поканиш лично? Какво да очакваме?
Ще бъде страхотно шоу. Ще свирим всички стари и всички нови парчета. В нощта на концерта всички ще се разбираме, защото ще говорим на един език - езикът на музиката.

Вече нямам търпение да ви видя. Тим Фарис каза че си опасен на сцената, пълен с изненади. Така ли е?
Даа (усмихва се) Доста опасен съм. Може да се каже, че съм зареден с динамит. Трябва да внимавате с мен (смее се).

Ти стана вокал на INXS като спечели риалити шоуто “Рок стар”. Сега можеш ли да прецениш кое беше най-трудното в него?
Трудно е да бъдеш част от риалити-шоу. Хората разчитат на теб във всеки един момент. Различно е от това да играеш роля във филм например. Когато си в телевизионен сериал и снимаш „Д-р Хаус”например, снимаш една, втора, трета, пета серия. А ако участващ в риалитити-шоу работиш 24 часа дневно 3 месеца и половина.
И не можеш да се преструваш.

Бил си заклет фен на INXS. Какво почувства, когато разбра, че ти си ибрания?
Имал съм много наистина трудни периоди. Понякога съм работил с кофти мениджъри. В този момент почуствах , че всички усилия са си стрували.
Аз пея от 5-годишен, свиря на китара от 12-годишен, на 13 започнах да пиша музика. В този един единствен кратък момент разбрах, че всичко това си е струвало.

Трябваше да изпееш песен на Ролинг Стоунс в „Рок стар”, доколкото помня. Как се казваше тя?
O, аз трябваше да изпея повече от 40 различни песни.. Едно от парчетата, които обичам най-много е „Sympathy for the devil”!

Мечтал ли си да бъдеш в друга група, различна от INXS? Red Hot Chily Papers например?
Исках да бъда група, която е дяволски добра. A RHCP са дяволски добри но аз съм заклет фен на INXS … Така, че исках или INXS или нищо друго?

Какво е предимството на това да си 30-годишен музикант в група с почти 30 год история на сцената?
Трябва много бързо да се учиш. Има огромна разлика между това да свириш един-два пъти в седмицата с момчета от квартала и това да свириш и пееш в група, която прави турнета по целия свят и 200 концерта годишно. Несравнимо предизвикателство!

Чувстваш ли се по-млад?
Винаги.

Останалите от групата ревнуват ли?
(Хахаха) Питай тях.

Искаш ли някой ден да имаш собствена банда?
Работя по солов проект...Излиза през септември. Ако на вас ви хареса, значи наистина съм достатъчно добър.

Какво те вдъхновява?

Честността, любовта, омразата, алкохолът, марихуаната... Ако пишеш музика, всичко това е вдъхновяващо. В музиката се пее за всичко това, а в края на деня това, което си преживял, е най-великото вдъхновение и ооо, да, музиката е това, което наистина ме пали.

Кой е любимият ти музикант?
JD Fortune.... Шегувам се. Любимият ми музикант е Джим Морисън от The Doors.

Имаш много татуировки.
А ти имаш ли?

Неее, но бих могла да си татуирам HUMAN BEENG (това е изписано на двете му ръце) Кажи каква е историята на твоята татуировка? Защо точно HUMAN BEENG ?

Баща ми ни напусна когато бях дете. Дядо ми е този, който ме отгледа. Последното нещо, което ми каза, преди да умре беше „Не преставай да бъдеш човек”. Тогава направих тази татуировка.Това е.

Кога плака за последен път?
Тази сутрин.

Защо?
Довърших текста на песента, която бях започнал. Много е личен, въздействащ текст...

Можеш ли да ми го кажеш?
Тя е за това, че всеки си отива ... всичко все някога свършва. „Искам да те напусна, но немога да летя. Надявам се да те видя в друго време.. друг свят...”

Сега разбирам, че не съм била готова за това интервю! Ние в Радио FМ+ вярваме, че музиката е саундтрака на нашия живот. Винаги, когато пускаме песен се сещаме за конкретен момент от живота ни, когато тя е звучала. Коя е песента на твоя живот.
„SIMPATHY FOR THE DEVIL”…....

Защо?
В нея става дума за това, че няма значение колко кофти могат да бъдат хората. Винаги има нещо хубаво, което можеш да откриеш у всеки. Eто преди малко говорихме за вдъхновенията. Не е ли вдъхновяващо да намериш доброто в хората. Не съдя никой, защото не искам никой да ме съди. Няма нужда да се притеснявам, че някой краде от мен, защото аз не съм крадец. Не ми пука, че някой ме лъже, защото аз не съм лъжец. Всичко това е карма... А песента... е песен за кармата. Тя е затова, че каквото даваш на света ти се връща.

Мога ли да попитам за Майкъл Хътчинс? Защото сигурно си уморен да те питат за него?
Не може да си уморен да говориш за своя кумир.

Искаш ли да приличаш на него по някакъв начин?
По никакъв начин. Това е невъзможно, а и искам да ме запомнят, като някой, който се вдъхновява от Майкъл Хътчинс.Той е огромна топка от сексуална рок-ен-рол енергия. Липсва ми всеки ден.

А липсва ли ти родната Канада? Последното интервю, което правих беше с Браян Адамс.Той също е канадец..
С цялото ми сърце. Обичам Канада. Вярвам, че един ден няма да има никакви граници, оръжия и президенти. Браян Адамс е мой учител. Вчера по радиото някой каза, че е започнал да прави музика заради него. Когато бях на 8, „Summer of 69” беше един от най-големите хитове, а цялото ми детсвтво беше музика.

Странно е, аз бях фен на Браян Адамс, както и ти, а сега съм и твой фен.
Как се чувстваш след този огромен скок- До скоро просто фен - сега идол?

.... Ок, ще бъда откровен с теб. Открих, че не съм успявал истински досега, защото единственото нещо, което исках беше, да съм секси и богат, богат и известен. Музиката беше начин да го постигна. После започнах да правя просто музика и всичко дгруго идваше след това.. Музиката за мен сега е единствената ИСТИНСКИ ВАЖНА ДУМА и всеки,... всеки... всеки истински музикант без значение дали печели 5 цента или 5 млн. долара трябва да вярва, че музиката е единствената дума.
Много поп и рок звезди имат проблеми с наркотиците, защото не разбират, че музиката е единстявеното нещо, което може да ги накара да се чувстват навърха. Ако не е така, не са истински .

Като радиоводещ си мисля, че голямото удоволствие никога не идва, когато чуя шоуто и се окаже, че е било добро, а докато го правя.

Дяволски права си. Ти забавляваш ли се?

Да!
Ето, хората сигурно искат да го чуят, защото е истинско. Както ти казах, честността е вдъхновение. Хората искат да чуят истинско шоу или истински концерти, а това беше едно от най-добрите интервюта, които съм давал.

Това със сигурност беше най-доброто, което съм взела.