Sofia Rocks! 80 000 души окупират стадион Васил Левски

Едни от най - големите рок и метъл групи се събират на Националния стадион „Васил Левски”. Днес свирят групите „Металика”, „Слейър“, „Антракс“, и „Мегадет“, а утре индъстриъл титаните от „Рамщайн”, подгрявани от„Меноуър“, „Алис ин чейнс“, „Стоун Сауър“.

Само в София шоуто ще се снима и излъчва в кино салони в 32 държави по целия свят. Над 60 души от снимачния екип на Splinter Films ще отговарят за предаването по сателит на историческия концерт на живо на „Голямата четворка” „Металика”, „Слейър“, „Мегадет“, "Антракс".

Вратите на стадион Васил Левски отварят днес в 14 часа. Цените на еднодневните билети е между 59 лева и 119 лева. Двудневните струват между 89 лева и 179 лева. Продажбата на билети продължава в мрежата на „Евентим” и в интернет(купи билет)

Около 250 полицаи ще бъдат разположени около Националния стадион преди, по време на, и след концертите в рамките на фестивала Sonisphere. Над 600 души охрана от частната фирма „Никор” ще отговарят също за реда и сигурността на концертите на фестивал Sonisphere на Националния стадион.
На концертите е забранено внасянето на професионална записваща фото и видотехника. За любителските фотоапарати няма ограничения. Забранено е внасянето на чадъри, бутилки и други подобни предмети. Носете си дъждобрани, защото за днес синоптиците прогнозират дъжд.
Около 80 000 души, зрители и гости на фестивала Sonisphere, се очаква в двата дни на проявата.

Едва около 20 души имаше до вчера  на специално подготвения къмпинг в Банкя за зрители и гости на фестивала Sonisphere. Сред къмпингуващите до момента има гости от Сърбия, както и англоговорящи. Фестивалният къмпинг отвори врати на 20 юни и ще остане до 24 юни.
Къмпинг билетите са на цена от 10 и 20 лева, семейният билет за повече от трима души е 30 лева за целия период, ученическият пет лева. Деца до 12 години къмпингуват безплатно.

Ограничава се движението в центъра около стадион Васил Левски заради концертите на "Металика" и "Рамщайн" днес и утре.  Паркирането и престоя на всички превозни средства, освен на обслужващите концерта ще е забранено до 24.00 часа на 23. 06. 2010 г. Влизането на автомобили в двете посоки по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви"се забранява от 13.00 до 24.00 часа и през двата фестивални дни. От 13.00 до 24.00 часа се забранява влизането и по ул. „Гурко" между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. „Васил Левски", с изключение автобусите на градския транспорт.  бул. „Драган Цанков" ще бъде затварян  само при необходимост и по преценка на полицията. От 17.00 до 24 часа на 22 и 23. 06. 2010 г. се променя частично маршрутът на автобусните линии в посока „Орлов мост. Градският транспорт и метрото ще се движат до 01.00 часа след полунощ .