Виж Кейт Мидълтън - годеницата на Принца

Най-очакваната сватба във Великобритания най-накрая ще се състои. Британският принц Уилям и приятелката му Кейт Мидълтън се сгодиха.

Сватбата ще се състои в Лондон през пролетта или лятото догодина, но точната дата и детайли по подготовката ще бъдат издадени по-нататък. В официалното съобщение на двореца се казва, че принц Уилям и госпожица Мидълтън са се сгодили преди месец - по време на романтична ваканция в Кения.

28-годишният Уилям е вторият наследник за британската корона след баща си - принц Чарлз.Той се запознава с връстничката си Кейт Мидълтън през 2002 г., докато двамата са студенти в университета "Св. Андрюс" в Шотландия. Мидълтън е израснала в малкото английско градче Бъкълбъри на запад от Лондон. Родителите и имат бизнес за милиони и в момента Кейт работи за тях. Мечтата и е да създаде собствена фотографска галерия. Принц Уилям се отдаде на военната си кариера и в момента, като военновъздушен лейтенант е на служба на о-в Айнджълси в Северен Уелс.

Кейт Мидълтън показва годежния си пръстен, който е носила и Принцеса Даяна.

Кейт e първата от трите деца на стюардесата Карол Елизабет и Майкъл Мидълтън, който тогава работи като контрольор на полетите в British Airways.През 1987 г. бащата на Кейт основава собствена компания, която процъфтява не след дълго става милионер .

Връзката на Кейт с принц Уилям  датира от 2002 година, когато двамата се запознават в колежа. През февруари 2006 г. беше обявено, че Мидълтън получава собствена 24-часова охрана и дипломатическа защита. Това е и първата твърда заявка, че тя и принц Уилям скоро ще бъдат сгодени, въпреки че това се случи 4 години по – късно.

През април 2007 г. вестник "Сън" излиза със сензационна публикация , че принц Уилям и Кейт Мидълтън са се разделили. През юни същата година, двамата обявяват, че са "просто добри приятели", но на концерт в памет на лейди Даяна на стадион "Уембли", тя и Уилям седнали близо един до друг. Това определено било знак,  че връзката им продължава. На 16 ноември  кралската пресслужба обяви, че Кейт и Уилям ще се оженят през 2011 г. Като съпруга на царския престолонаследник и принц, Кейт ще приеме титлата херцогиня. 


Мидълтън е запалена фотографка и мечтае да има собствена галерия. По непотвърдена информация Кейт е взимала частни уроци от международно признатия фотограф Марио Тестино. Самият той няколко пъти е снимал Лейди Даяна и малките принцове. Подобно на майката на бъдещия и съпруг, Кейт Мидълтън също е обявена за Модна икона от английските медии. Тя винаги присъства в класациите за най – стилни дами.