Христо Мутафчиев ще се възстановява поне шест месеца

Актьорът Христо Мутафчиев вече е по-добре, но още не може да се движи самостоятелно, съобщи вестник 24 часа. В момента в болница "Свети Наум" е на курс по рехабилитация, който ще продължи поне 6 месеца.

Всеки ден го извеждат с количка на двора, където контактува със свои близки и колеги актьори. Христо е в добро разположение на духа, увериха очевидци. Все още не може да става сам, но три пъти на ден при него идва специалист и му прави раздвижващи процедури по 2 часа. Изправят го да седне, натоварват мускулите. Назначено му е и лечение с невронопротектори. Лекарите са оптимисти и дават гаранция, че Христо ще проходи, но не смеят да се ангажират със срокове поради прекарания тежък инсулт. Лявата му ръка и крак са с пълна парализа в момента, но пък говорът не е засегнат. Увреждането е било голямо, актьорът направо е прескочил трапа, смятат медици.
На 26 октомври Мутафчиев получи инсулт по време на снимки на нов филм в Бургас. Оперираха го същия ден в столичната болница "Св. Иван Рилски", за да отстранят огромния съсирек от мозъка.


Екип от Военномедицинска болница е направил биопсия на черния дроб на актьора Андрей Баташов. Изследването ще покаже дали и какво е увреждането и може ли да се извърши трансплантация. Ако се налага, Баташов ще бъде преместен от “Токуда” във ВМА, където снощи бе извършена 24-та успешна трансплантация на черен дроб изобщо и 7-а за 2010 г.
Открити са сметки за набиране на средства за Баташов са: Инвестбанк, клон София 2, IBAN BG 40IORT80381000177901, BIC IORTBGSF.