За първи път у нас раздадоха световните награди за иновации в потребителския сектор

В края на тази седмица на впечатляваща церемония бяха раздадени първите за България международни награди за иновации в потребителския сектор "Продукт на годината". Световният конкурс се провежда за първи път у нас, след като тази година отбеляза своята тридесетгодишнина в Париж, където е основан.
 
"Продукт на годината" оперира на четиридесет пазара с една и съща цел: да насочи потребителите към най-новите предложения на пазара и да отличи производителите за качеството и иновациите, реализирани в продуктите им. Същевременно наградата e силно послание към потребителите и дистрибуторите, и е ефективно средство за насърчаване на продажбите.
 
Победителите в отделните категории се излъчват от потребителите след независимо национално представително проучване. За България то бе осъществено от Nielsen Bulgaria сред 2000 респонденти, следвайки уникалната методология на програмата.
 
В първия конкурс за иновации в потребителския сектор се състезаваха десетки нови и иновативни продукти и услуги, лансирани на българския пазар през последните 18 месеца. За целите на проучването те бяха позиционирани в 19 категории, като от всяка се излъчва само по един победител в резултат на независимия потребителски вот.
 
На церемонията бяха официално наградени първите носители на престижното отличие "Продукт на годината" за България в присъствието на мениджъри на водещи български и международни компании, глобалния изпълнителен директор на организацията Voted Product of the Year Worldwide г-н Филип Гелдер, гости от чужбина, както и представители на медиите.
 
 
Конкурсът за най-голямата международна награда за иновации "Продукт на годината" ще се провежда ежегодно и у нас. В него могат да участват продукти и услуги, лансирани на българския пазар през последните 18 месеца. Те трябва да демонстрират иновации в една или повече от следните характеристики: функция, дизайн, опаковка, състав и др. 
 
Кандидатстването за 2018 г. ще бъде отворено през юли т.г.

Свързани новини

Профилактика на Копитото

10.10.2023

Започва "Убий скоростта, спаси дете"

29.08.2023

Страхотен "Празник на детските усмивки"!

02.06.2023

И отново "Празник на детските усмивки"!

01.06.2023

И отново "Празник на детските усмивки"!

24.05.2023