Стартира класацията „Новатори в образованието“ 2017

Стартира класацията „Новатори в образованието“ 2017, която има за цел да привлече общественото внимание към позитивната промяна в българското образование. Амбицията на организаторите е тази година да бъдат представени добрите примери на личностите, проектите и инициативите с най-голям принос към въвеждането на нови обучителни методи и технологични решения, които променят представата ни за образование, създават нови възможности за усвояване на знания и правят ученето по-достъпно за повече хора.

Успешното позициониране на България като икономика и общество на знанието ще има ключово значение за това, дали страната ни ще е конкурентоспособна в утрешния динамичен свят, в който за броени години всеки регион на света може от изоставащ да се превърне в технологичен лидер, да привлече към себе си инвестиционните потоци и да създава добавена стойност. Класацията „Новатори в образованието“ има амбицията да провокира обществена дискусия за нуждата от промяна в сферата на образованието, която да помогне както на днешните ученици да са по-подготвени и успешни в живота, така и на обществото ни да бъде по-конкурентно и устойчиво.

„Новатори в образованието“ 2017 включва категориите Деца, Училища, Университети, Обучения  и Благотворителност, както и награда на публиката, за която ще се борят номинираните от всички категории в официалната Фейсбук страница на класацията. Всеки желаещ може да номинира своите фаворити или свой проект като изпрати предложение на адрес novatori@novatori.bg. На специално събитие през ноември ще бъдат обявени и наградени всички победители от категориите в класацията.

Повече информация за „Новатори в образованието“ 2017 можете да откриете на адрес www.novatori.bg, както и в официалната Фейсбук страница на класацията: https://www.facebook.com/novatoribg 

Класиране на участниците през годините

„Новатори в образованието“ 2016:

               1. Евгения Пеева, основател на “Заедно в час”

2. Светлин Наков, Софтуерен университет

3.Светозар Георгиев и Васил Терзиев, „Академия на Телерик“

„Новатори в образованието“ 2015:

               1. Явор Джонев, системата Jump Math    

2. Светозар Георгиев и Васил Терзиев, „Академия на Телерик“

3. Дарин Маджаров, основател на Уча.се

„Новатори в образованието“ 2014:

               1. Светлин Наков, Софтуерен университет       

2. Дарин Маджаров, основател на Уча.се

3. Евгения Пеева, основател на “Заедно в час”

Свързани новини

Профилактика на Копитото

10.10.2023

Започва "Убий скоростта, спаси дете"

29.08.2023

Страхотен "Празник на детските усмивки"!

02.06.2023

И отново "Празник на детските усмивки"!

01.06.2023

И отново "Празник на детските усмивки"!

24.05.2023