Стартират обученията по проект "Светулка"

От началото на месец февруари започват пилотните обучения на класни ръководители от училища в цялата страна за превенция трафика на деца за сексуална експлоатация в България.
 
Обученията са в рамките на проект "Светулка" и ще използват "Ръководство за учители по правата на децата и превенция на трафика на деца с цел сексуална експлоатация". Ръководството е разработено от Ноу-хау център за алтернативни грижи за деца, Нов български университет и Сдружение "Рефлективно учене България".
 
На 5 февруари ще стартира и уебсайтът на проекта sos-svetulka.net както и приложението за мобилни телефони, което всяко дете може да свали през интернет страницата. В мобилното приложение има телефонен указател с директна връзка при нужда от съвет или за спешна сигнализация, както и игрови тест към всеки урок.
 
След обученията класните ръководители ще могат да проведат занимания с децата от I-IV клас в рамките на 4 учебни часа. Всеки урок логически надгражда предходния, като уроците са свързани помежду си с един и същ казус. При организиране на уроците се използват предимно интерактивни методи, което улеснява "преподаването" на тази тематика. 
 
Сред пилотните училища, които ще включат заниманията в своята учебна дейност, са:
ОУ "Д-р Петър Берон" с. Дебелец
VI ОУ "Иван Вазов", Габрово   
СОУ "Христо Ботев", Балчик   
X ОУ "Алеко Константинов", Перник
ОУ "Юрий Гагарин", Сливен
75 ОУ "Тодор Kаблешков", София
СУ "Христо Смирненски", Стара Загора
 
До 31 януари всяко училище, което проявява интерес да участва в пилотната фаза на проекта, може да се свърже с нас на email: Denitsa.avramova@sosbg.org или на телефон: 0888 023 144.
 

Свързани новини

Профилактика на Копитото

10.10.2023

Започва "Убий скоростта, спаси дете"

29.08.2023

Страхотен "Празник на детските усмивки"!

02.06.2023

И отново "Празник на детските усмивки"!

01.06.2023

И отново "Празник на детските усмивки"!

24.05.2023