Заека от Анимационерите представи ново видео от соловия си проект NiB

Николай Бекриев - Заека представи пред фенове и приятели, осмия си пореден сингъл „Ту е проза, ту е стих“ на добре познатия вече солов проект NiB: Now in Bulgaria. След прожекцията на видеото Николай и музикантите Стефан Цеков – барабани, Христо Костов – китара и Мартин Евстатиев – бас подариха на публиката интимен авторски концерт.

С това парче NiB не изневеряват на алтернативното си ъндърграунд звучене. Вдъхновението за „Ту е проза, ту е стих“ се ражда в интересен момент от живота на артиста. Песента е далечна препратка към семейно пътешествие в Египет и посещението на една от гробниците там. В нея Заека по свой начин разказва историята на богинята Нут, която всяка вечер гълтала слънцето и на сутринта отново го раждала. При всички положения песента е изключително интересна, както и видеоклипът към нея. Може да я видите и чуете тук: 

В основния рефрен на сингъла “В този ритъм не броих, ту е проза, ту е стих“ Now in Bulgaria залагат на многозначителни думи. Идеята е, че нещата в живота често са променливи и се редуват - без трудностите няма щастие и обратно.

Николай Бекриев отново е автор на текста и музиката, а за аранжимента и записите работи с Георги Станев. Зад видео продукцията продължава да стои отличният тандем Васил Стефанов и Стефка Николова, на който той поверява всичките видеоклипове от авторския си проект. 

Свързани новини