Warner Bros. ще дава под наем филмите си във Facebook

Киностудиата "Уорнър Брос" (Warner Bros.) ще предлага филми под наем във Фейсбук. Така то става първото холивудско студио, което се обръща към гигантската социална мрежа като платформа за филмите си.

"Черният рицар", трилърът за Батман от 2008 г., режисиран от Кристофър Нолън с участието на Крисчън Бейл, ще бъде първият филм, който ще бъде предложен под наем, съобщи киностудиото. Той може да бъде гледан на адрес facebook.com/darkknight. Таксата за наем е 30 Фейсбук кредита или 3 долара и филмът може да бъде гледан неограничен брой пъти за период от 48 часа. За момента услугата е достъпна само за потребителите в САЩ. "Уорнър Брос" определи стъпката като експеримент, но заяви, че в идните месеци ще могат да бъдат наемани или купувани още филми.

"Фейсбук се превърна в ежедневна дестинация за стотици милиони хора. Това дава на потребителите прост, удобен начин да гледат и да се наслаждават на филмите ни чрез най-голямата в света социална мрежа", заяви Томас Геуек, директор на Warner Bros. Digital Distribution. Докато гледат филмите, потребителите на Фейсбук ще могат и да коментират, да си общуват с приятелите си и да ъпдейтват статуса си в социалната мрежа. /АФП