Eдуард Нортън играе злодей в нов "Борн"

Едуард Нортън ще изпълни ролята на главния отрицателен герой във филма "Наследството на Борн".  Не Мат Деймън , а Джеръми Рънър ще се превъплъти в главния положителен образ в четвъртия филм от поредицата за суперагента Джейсън Борн.

40-годишният Рънър се прочу в нискобюджетната лента "Войната е опиат" на Катрин Бигълоу, спечелила 6 награди "Оскар". Режисьор на лентата ще е Тони Гилрой, известен от филми като "Майкъл Клейтън" и "Двуличие". Той ще заеме мястото на Пол Грийнграс, режисьор на втория и трети филм от поредицата, съобщава БТА.

Гилрой бе сценарист на първите три филма за Борн. През есента на миналата година стана ясно, че в "Наследството на Борн" няма да видим отново Мат Деймън.

Режисьорът обясни, че главен герой в новия филм ще е нов суперагент, а Борн ще "присъства незримо" в сюжета, като за целта ще бъдат използвани кадри от първите три ленти.

Снимките на "Наследството на Борн" трябва да започнат през септември тази година, съобщи Deadline. А лентата ще се появи по кината през 2012 година. Подробностите за сюжета се пазят в тайна.