Екранизират "Вино от глухарчета" на Рей Бредбъри

Легендарният сай-фай автор Рей Бредбъри може би е най-известен с приказките си за летящи чинии и малки зелени човечета, но източникът за последната му адаптация е една доста по-обикновена история.

Майк Медавой (''Черен лебед") ще продуцира филма по повестта „Вино от глухарчета", а самият Бредбъри ще адаптира сценария, предаде The Hollywood Reporter. Писателят, който навърши 91 години, описа проекта като ''най-добрия подарък за рожден ден, който мога да си пожелая".

Полуавтобиографичната история се развива през 1928 г. и проследява едно лято на младо момче в малък град. Авторът описва ''Вино от глухарчета" като най-личното си произведения, затова и той е очарован от поканата да помогне за адаптацията на сценария.

Вторият сценарист, който ще асистира на Бредбъри, е Родион Нахапетов, който вече е адаптирал повестта за късометражен филм.

''Днес аз се преродих", заяви писателят в официално изявление. ''Вино от глухарчета" е моята най-дълбока лична творба и провокира спомени както на абсолютно щастие, така и на ужас. Това е моята история като малко момче и магията на едно незабравимо лято, което все още има някаква мистична сила за мен."

Това не е първият кино проект по негово произведение, в който Бредбъри се включва - той участва и в сай-фай адаптацията на ''Марсиански хроники". Предстои да разберем кога ще можем да гледаме и ''Вино от глухарчета"./cinefish.bg