Вампирът Джони Деп в Dark Shadows

Появиха първите кадри от снимачната площадка на новия филм на Тим Бъртън "Мрачни сенки" ("Dark Shadows").

На снимките актьорът Джони Деп е представен в образа на вампира Барнаби Колинс. Заедно с Деп в новата лента на Бъртън играят Ева Грийн, Мишел Пфайфър, Кристофър Лий, Хелена Бонъм Картър и др.

Филмът "Мрачни сенки" е римейк на телевизионен сериал, който е излъчван по Ей Би Си в периода от 1966 до 1971 г. В поредицата Барнаби Колинс е представен на зрителите точно една година след началото й, но след това се превръща в неин ключов герой.



Сценарият на "Мрачни сенки" разказва за пристигането на гувернантка в семейното имение на странната фамилия Барнаби. Героинята открива, че домакините са вампири. В адаптацията на Бъртън Джони Деп изпълнява главната роля на патриарха вампир Барнаби Колинс. Мрачната кинотворба е осми съвместен проект на актьора Джони Деп и режисьора Тим Бъртън. Култовият тандем е създал незабравими филми като се започне от "Едуард Ножицата", мине се през "Ед Ууд", приказния трилър "Пещерата на съня", комедиите "Чарли и шоколадовата фабрика" и "Суини Тод: Бръснарят демон от "Флийт стрийт" и се стигне до новата версия на "Алиса в Страната на чудесата".
Филмът "Мрачни сенки" ще бъде пуснат по екраните през май 2012 година.