"Погребението" на Чарли с рекордна аудитория

Рекордните 27,7 милиона зрители са гледали погребението на Чарли Шийн в "Двама мъже и половина" и влизането на новата звезда Аштън Къчър. Това е най-голямата аудитория, привличана от комедийния сериал, излъчван по телевизия Си Би Ес.

След като вестниците бълваха информация в продължение на месеци за излизането на Шийн от най-гледаната комедия в САЩ, рекорден брой американци са наблюдавали вчера погребението на героя на актьора Чарли Харпър, сочат данните на агенция Нилсен.

Броят на зрителите е два пъти по-голям от аудиторията на първия епизод от сезон 2010 г. и по-голям от който и да било друг епизод от осемте сезона на сериала с Шийн в главната роля. Премиерната на новия сезон на "Двама мъже и половина" вчера отвя конкуренцията на началото на "Денсинг Старс", излъчвано по конкурентната телевизия Ей Би Си. То е било наблюдавано от 18,4 милиона души, спад с 24% спрямо началото на миналогодишния сезон на шоуто.

Дебютът на Къчър в "Двама мъже и половина" в ролята на интернет милиардер с разбито сърце и склонност да се разхожда гол, получи ласкави отзиви, което дава основания да се смята, че сериалът, който беше златна мина за Си Би Ес и Уорнър Брос, далеч няма да замре.

Шийн беше най-високоплатеният актьор в тв сериал, преди да бъде уволнен през март заради обиди към създателите и продуцентите на шоуто, последвали месеците разгулен живот и лечение в рехабилитационна клиника.