"Островът" прави българската си премиера на 10.10

Дни преди българската премиера на филма "Островът" на режисьора Камен Калев, която предстои на 10 октомври, излезе и новият трейлър на лентата.

От него става ясно, че героинята на актрисата и топ модел Летисия Каста влиза в българското риалити предаване "Биг брадър".

Водещ на риалитито е Милен Цветков, който посреща видимо развълнуваната и бременна французойка Софи (Летисия Каста) преди влизането й в Къщата, където я очаква нейния партньор Даниел, изпълняван от датския актьор Туре Линдхард. Във филма продуцент на предаването е Любен Дилов-син, а в журито са Иван, Андрей и Део.

До момента за сюжета на филма беше известно, че влюбените Софи и Даниел попадат на почти необитаем остров, където срещат Ирина и Павел (Бойка Велкова и Руси Чанев) и фараджията Илия (Михаил Мутафов).

По предварителна информация действието във филма има неочаквана развръзка, като режисьорът Камен Калев използва различни изразни средства и сменя жанровете в рамките на лентата. В началото островът е представен като сюрреалистично място, на което героите са изолирани от външния свят заедно с техните страхове и демони. След това обаче Даниел влиза в "Биг брадър" и оттам насетне развитието се измества в реалния външен свят на място, което е символ на модерния, социален остров, допълват от екипа.

"Островът", който е българско-шведска копродукция, бе представен за първи път през май по време на "Петнайсетдевката на режисьорите" в Кан. Тогава пред френските медии Летисия Каста сподели: "Това е луд филм за свободата. Филм за това как всички си мислим, че сме нормални, а всъщност сме много объркани, защото живеем под контрола на неща, които са изкуствено създадени, неща които не са реални." Очаква се френската звезда да представи лентата и в България. Публиката ще може да го гледа по кината от 14 октомври, а първата му официална прожекция ще бъде на 10 октомври в София./ по информация на дневник.бг

Untitled from the island movie on Vimeo.