Започнаха снимките по “Неуловим 2“

През 2008-а година, по кината се завъртя стилизираната филмова адаптация на графичния роман “Неуловим”, в която участваха носителката на “Оскар”, Анджелина Джоли, Джеймс Макавой и Морган Фрийман. Режисираният от Тимур Бекмамбетов екшън-трилър, чиито сюжет разказваше за млад и незабележим счетоводител, който бива превърнат в професионален убиец, надмина очакванията на студиото Universal Pictures, и спечели по света над 340 милиона долара.
Малко след премиерата на “Неуловим”, Тимур Бекмамбетов заяви, че планира да направи втора част, в която ще се завърнат почти всички главни герои от оригинала, включително и героинята на Анджелина Джоли, Фокс, която не бе сред оцелелите.
Снимките на продължението, чиито бюджет се равняваше на 150 милиона долара, трябваше да стартират в края на 2009-та година, но внезапното напускане на Анджелина Джоли се оказа сериозна пречка за продуцентите, и работата по проекта бе прекратена.

Отказа на актрисата да участва в “Неуловим 2” се наложи сценария да бъде изцяло пренаписан. В месеците след напускането на Джоли се появяваха много слухове относно статута на продължението, но за съжаление на феновете на първия филм, от Universal Pictures не разкриваха нищо конкретно, и за определен период от време се смяташе, че лентата няма да бъде направена.


Сега обаче, повече от три години след премиерата на оригинала, бе оповестено, че продуцентите от студиото са наели Майкъл Бранд (“Ескорт до затвора”) и Дерек Хаас (“Хванете хлапето”) да напишат съвсем нов сценарий за “Неуловим 2”. Двамата сценаристи работеха и по първата част, в партньорство с Крис Морган (“Мобилна връзка”), който няма да бъде част от екипа на продължението, тъй като е зает със сценария на шестия “Бързи и яростни”.

Дерек Хаас чрез Туитър: “Първият филм е един от любимите ми проекти по които съм работил – хареса ми работата с Universal и затова е много вълнуващо, че заедно с Майкъл (Бранд) ще се завърнем за втори път в света на “Неуловим”. Уесли отново ще бъде централния персонаж, а историята ще се развива няколко години след случилото се в първия филм. Фокс няма да бъде част от нашия сценарий.”
Хаас и Бранд вече са започнали да пишат сценария, и в момента от Universal Pictures се опитват да привлекат към проекта и режисьора Тимур Бекмамбетов. Бекмамбетов многократно е заявявал, че иска да режисисра “Неуловим 2”, и по думите му, след като приключи с работата си по “Ейбрахам Линкълн: Ловецът на вампири”, той ще се насочи към дълго отлаганото продължение. Джеймс Макавой вече е потвърдил желанието си отново да се превъплъти в главната роля на Уесли Гибсън, а освен сценаристи, Дерек Хаас и Майкъл Бранд ще бъдат и продуценти на екшън-трилъра.

В най-добрия случай, снимките на “Неуловим 2” ще започнат през пролетта на следващата година.