В НT "Иван Вазов" ще бъде премиерата на филма "Островът"

Премиерата на "Островът" - новия филм на българския режисьор Камен Калев ще бъде на 10 октомври в Народния театър "Иван Вазов" София, съобщиха продуцентите.

За първи път Народният театър "Иван Вазов" в София отваря вратите си за кино. Събитието ще започне в 19 ч. с коктейл, а прожекцията ще стартира в 20 ч. На официалната премиера на "Островът" ще присъстват както актьорите и екипа на продукцията така и известни правителствени личности и представители на кино и шоубизнеса.

Представители на основния екип на филма ще бъдат Камен Калев, Стефан Пирьов, Елица Кацарска, Жан-Пол Вал (композитор на филма), Туре Линдхардт, Бойка Велкова, Михаил Мутафов, Руси Чанев, Милен Цветков, Любен Дилов – син, Слав Танев, Иван, Андрей, Део и мн. други. Актрисата, която изпълнява главната женска роля във филма Летисия Каста, няма да може да присъства на събитието, тъй като в момента снима филм в Холивуд.

"Островът" разказва историята на любовта на Софи (Летисия Каста) и Данийл (Туре Линдхардт) - това са главните персонажи във филма, чието пътуване до България за лятната отпуска остава незабравимо за цял живот. Жегата и малцината мистериозни обитатели на мястото силно влияят на настроението и развоя на събитията там. Островът постепенно изважда наяве техните дълбоко погребани страхове и това поставя любовта им на изпитание. За да го преодолеят, те трябва смело да скочат в неизвестното.

"Островът" ще бъде по кината в цялата страна на 14 октомври. Филмът на Камен Калев беше представен на 16 май в рамките на "Петнадесетдневката на режисьорите" по време на кинофестивала в КАН. Това е второто участие с пълнометражен филм за Калев на фестивала. През 2009 там беше селектиран и дебюта му "Източни пиеси". Малко след участието си на канския фестивал тази година "Островът" гостува и на кинофестивала в Сараево. /БГНЕС