Том Круз изпълнява сам каскадите в "Мисията невъзможна: Режим "Фантом"

Том Круз изпълнява лично екстремни каскади в "Мисията невъзможна: Режим Фантом”.

Във видео "зад кадър” от предстоящия шпионски екшън, се вижда работния процес, в който актьорът Том Круз лично заснема каскадите на най-високата сграда в света – Бурж Халифа в Дубай. Актьорът е известен с това, че предпочита сам да изпълнява много от опасните сцени във филмите, в които участва. Спускането с лице към земята по вертикалната фасада на 828 метровата кула в Дубай действително e впечатляваща гледка.

Изключителната физическа форма на Том Круз, който догодина ще празнува 50 годишен юбилей, както и уменията му в скалното катерене явно са били достатъчен аргумент и за режисьора Брад Бърд да му се довери за сложните и опасни каскади. В крайна сметка Круз, който е и продуцент на филма, лично заснема едни от най-зрелищните сцени във филма. Снимани директно с IMAX технология, кадрите буквално спират дъха и с експлозивните бойни сцени от новия трейлър на филма, провокират нетърпението и любопитството на феновете на поредицата.

В “Мисията навъзможна: Режим „Фантом” тайната служба IMF е закрита.  Обвинен за терористична атака над Кремъл, оперативният агент на IMF Итън Хънт (Том Круз) и всички от агенцията са отстранени, когато Президентът на САЩ дава началото на мисия "Режим Фантом”. Без достъп до ресурсите на IMF и без подкрепление, Итън трябва да намери начин да изчисти името на агенцията и да предотврати друга атака. Задачата му се усложнява допълнително след като е заставен да изпълни мисията с екип агенти от IMF, също бегълци, чиито мотиви не са му съвсем ясни.
Том Круз се завръща в ролята на Итън Хънт придружен от международни звезди като Джеръми Ренър, Пола Патън („Прешъс”), Майкъл Найгвист, Владимир Машков, Джош Холоуей, Анил Капур, Леа Сидо. В ролята на Бенджи Дун се завръща Саймън Пег.
"Мисията невъзможна: Режим "Фантом” се очаква в кината и IMAX у нас на 16 декември 2011г., седмица преди премиерата на филма в САЩ.