Виж най-интересните премиери на кинофестивала във Венеция

С филма "Фундаменталист въпреки волята си" на индийската режисьорка Мира Наир днес започва кинофестивалът във Венеция. Премиерата е  извън състезателната програма на най-стария кинофорум в Европа. Друго любопитно заглавие извън конкурсната програма ще бъде документалният филм за Майкъл Джаксън "Bad 25" на режисьора Спайк Лий, който отбелязва 25-ата годишнина от излизането на албума на певеца "Bad".

Отбелязвайки своята 80-годишнина, годишното събитие на остров Лидо в града на каналите отдавна се надпреварва с фестивала в Торонто в привличането на най-добрите филми и най-големите звезди на своите червени килими и бляскави партита.

До 8 септември по червения килим във Венеция ще минат звезди, сред които Робърт Редфорд, Жан Моро, Бен Афлек и Хоакин Финикс, както и по-младите им колеги Зак Ефрон, Шая Лебьоф и Рейчъл Макадамс. Актрисата и певица на "Дисни" Селена Гомес, известна и с връзката си с канадската поп звезда Джъстин Бийбър, също ще е в града, за да рекламира един от последните си филми.

Тази година 18 филма се състезават за престижния "Златен лъв", който ще бъде присъден на 8 септември от жури с председател американския режисьор Майкъл Ман, и актрисата Летисия Каста, италианският кинаджия Матео Гароне и британката Саманта Нортън.

Едно от най-обсъжданите заглавия е "The Master" с Хоакин Финикс - история на режисьора Пол Томас Андерсън за религиозен култ, който според критиците, които вече са го гледали, явно има връзки със сциентологията.

Друго заглавие, в което сексът е на преден план също е доста очаквано. Трилърът "Passion" на Брайън де Палма вече предизвика интерес с любопитния си трейлър с участието на Рейчъл Макадамс и Нуми Рапас в главните роли.

Терънс Малик, който спечели Златна палма преди 2 години с "Дървото на живота", сега представя "To the Wonder", който получи предупредителен знак за зрителите до определена възраст заради голи сцени и сцени със секс в него.

Сред 18-те претенденти за награда са и "Bella Addormentata" на Марко Белокио - историята на за Елуана Енгларо - жена, която бе оставена във вегетативно състояние след катастрофа, която се превърна в център на дебат за евтаназията.

Свързани новини

Изживейте всяка песен!

25.03.2024

Първи кадри на новия филм с Джей Ло

15.03.2024

Най-лошият филм за 2023г. е ...

12.03.2024

Кой обра ''Оскари''-ите ?

11.03.2024

Комедията ''Голо оръжие'' се завръща

07.03.2024