Zero Dark Thirty оглави бокс офиса

Филмът "Zero Dark Thirty", /"Тридесет минути след полунощ" или "Враг номер едно"/, който разказва за издирването на Осама бин Ладен от американските специални сили, поведе в боксофиса в Северна Америка след пускането му на екран.

Това са предварителните данни на компанията Ексибитър рилейшънс /Exhibitor Relations/, публикувани в неделя.

Дългометражният филм, изглеждащ добре поставен и в надпреварата за "Оскар", за три дни по кината събра 24 милиона долара приходи. Преди този уикенд той можеше да се види в няколко киносалона в САЩ.

Филмът на режисьорката Катрин Бигълоу е предмет на полемики в САЩ. В него се показват сцени на изтезания, които са използвани, за да се получи информация за откриването на лидера на терористичната мрежа Ал Кайда.


Комедията "Къща на духове" , където една млада двойка се изправя срещу демон в новото си жилище, печели 18,8 милиона долара и застава на втора позиция.


Още един нов филм, "Гангстерски отдел", с Райън Гослинг, заобиколен от Шон Пен и Ема Стоун, е на трето място с 16,7 милиона.


Друг участник в надпреварата за "Оскари" - "Джанго без окови" - на Тарантино с Леонардо Ди Каприо е на четвърто място /11 млн. сега и общо 106 милиона от излизането му на екран/.

Мюзикълът "Клетниците" събира 10,1 милиона /119 милиона от излизането по кината/

"Хобитът: Неочаквано пътешествие" има в сметката си общо 278 милиона долара, 9 милиона от тях той прибра сега.

Фаворитът за наградите на американската киноакадемия с 12 номинации за Оскар "Линкълн" - /6,3 милиона сега и общо 152,6милиона за два месеца и половина по кината в САЩ и Канада/

Ужасите на 3D - "Тексаско клане" - паднаха от първо място, миналия уикенд, на девето с 5,1 милиона, следвани от "Happiness Therapy", също номинирана за "Оскар" комедия с Брадли Купър, Дженифър Лорънс и Робърт Де Ниро – 5 милиона долара.

Свързани новини

Гай Ричи се завръща с нов шпионски екшън

24.02.2021

Хари Стайлс с две нови роли в киното

22.02.2021

Виж Ема Стоун като злодейката Круела

18.02.2021

77 премиери на Master of Art

13.04.2018

"Силата се пробужда" чупи рекорди

28.12.2015