Matthew McConaughey: "Исках роли, които ме плашат"

Актьорът Matthew McConaughey искал да има роли, които го "плашат", след като решил временно да спре да работи по романтични комедии, пише бгнес. 44-годишният актьор съзнателно отказал да приеме роля в романтична комедия, след като се превърнал в едно от емблематичните лица за жанра на филми като "Как да разкараш гаджето за 10 дни" и "Фалстарт".
 
"Няма да правя едно и също нещо отново и отново. Четях романтични комедии и ги харесвах, но исках да направя нещо, което малко да ме уплаши. Първата стъпка беше да кажа "Не" на сценариите. 6 месеца казвах "Не" и една година не правих нищо. Тогава нещо се случи. Получих анонимност и ми се стори добра идея да звънна на режисьора William Friedkin за "Убиецът Джо" или на Steven Soderbergh за "Вълшебният Майк", споделя актьорът пред британското списание Time Out.
 
Matthew, който е номиниран за Оскар за ролята си в "Клубът на купувачите от Далас", признава, че му е било трудно да не работи толкова дълго време. Така преходът бил по-лек, защото фокусирал живота си около сина си Livingston, който сега е на 13 месеца.
 
На въпроса дали нервите му не са били опънати до крайна степен от липсата на роли, той отговаря: "Малко. Успокоявах се със семейството. Роди ни се момче. Когато се чувствах безпомощен, грижите за сина ми ме отвличаха. Ако не беше той, със сигурност щеше да е по-тежко. Гледам на всичко това все едно е една и съща книга, но главите са различни. Можеше да направя такива роли преди 5 или 10 години, но не го направих. Харесваше ми да правя романтични комедии, макар че не получиха одобрението на критиците. Сега снимам други филми и също ми харесва".

Свързани новини

Работи се по чета част на франчайза

04.04.2024

Изживейте всяка песен!

25.03.2024

Първи кадри на новия филм с Джей Ло

15.03.2024

Най-лошият филм за 2023г. е ...

12.03.2024

Кой обра ''Оскари''-ите ?

11.03.2024