15 малко известни факта за сериала "Приятели"

Вече изминаха цели 10 години от излъчването на последния епизод на култовия сериал "Приятели", но ефектът от него все още не е отшумял. Историята на шестимата приятели и техните изпълнения топлят сърцата ни в студените зимни нощи и разпалват страстите в горещите летни дни. Това е и поводът с известна доза носталгия div.bg да се върне към времената, когато с трепет чакахме поредната 30-минутна доза забавление да ни облъчи от екрана и да ви разкрият някои малко известни факти около любимото сериалче.
 
1.  Преди да бъде утвърдено името "Приятели", създателите на сериала разглеждали вариантите той да се казва "Веднъж в Уест Вилидж", "Приятели като нас", "Шестима за един", "Отсреща по коридора" и "Кафе Безсъница".
 
2. Първоначално било планирано шоуто да се съсредоточи върху четири основни персонажа - Моника, Рос, Рейчъл и Джоуи. Фийби и Чандлър трябвало да останат второстепенни герои.
 
3. Моника и Джоуи трябвало да бъдат основната двойка в сюжета.
 
4. В ранния стадий на създаването на историята сценаристите обсъждали вариант да направят Чандлър гей.
 
5. Оригиналният саундтрак на сериала, от времето когато той все още носил работното заглавие "Приятели като нас", е песента "Shiny Happy People" на R.E.M.
 
6. Легендарният оранжев диван от кафе "Central Perk" е намерен от сценографа на сериала, захвърлен в едно от мазетата на Warner Brothers.
 
7. Саундтракът "I’ll Be There For You" е написан от The Rembrandts в съавторство с продуцентите на сериала Дейвид Крейн и Марти Кауфман.
 
8. През 1995 песента заема първо място в Billboard Hot 100 Airplay в течение на 8 седмици.
 
9. Вторият сезон на "Приятели" е единственият без специален епизод, посветен на Деня на благодарността.
 
10. Дженифър Анистън не можела да понася култовата прическа на Рейчъл.
 
11. Кортни Кокс е единствената от актьорите, която не получава номинация "Еми" за ролята си в сериала.
 
12. Брус Уилис участва в един от епизодите безплатно. Парите, които първоначално трябвало да вземе, били дадени за благотворителност.
 
13. Ролята на Гюнтер първоначално не включвала реплики. Джеймс Майкъл Тейлър бил избран за образа на русолявия кафеджия, защото можел да борави с кафемашина. Той работил в кафене преди да се включи в сериала и продължил да го прави до края на 4-ти сезон.
 
14. Хладилникът в квартирата на Моника действително работел и бил пълен с храна и вода за снимачната група.
 
15. Финалният епизод на "Приятели" е гледан от над 52 милиона зрители и е един от 4-те най-гледани финални епизода на сериали в историята.

Свързани новини

''Хари Потър'' сериал през 2026г.

27.02.2024

Хитов сериал със Селена Гомес се завръща

26.01.2024

Кой грабна призовете на MTV EMAs?

07.11.2023

Сбогом, Чандлър Бинг

30.10.2023

Отменят наградите на MTV

23.10.2023