Хакери удариха последния филм за James Bond

Първоначална версия на сценария на последния филм за James Bond "Спектър" била задигната от хакери при тяхната кибер атака срещу Sony Pictures пред ноември, предаде бгнес.
 
На официалната страница на филма Eon Productions изрази безпокойството си от вероятността сценарият да бъде огласен публично. "Спектър" трябва да излезе на екран през ноември 2015.
 
В съобщението на страницата на филма пише, че Eon Productions, които са продуценти на филма, научили тази сутрин за кражбата. Сценарият е бил сред хакнатите от сайта на Sony материали, след като хакери проникнаха през защитите на компютърната му система. Снимките на "Спектър" започнаха този месец, след като беше огласено заглавието на филма. Говорител на Sony отрече твърденията на някои медии, че заради кибератаката били прекратени снимките на лентата. Инвестицията в сагата за легендарния британски агент е добра стъпка за Sony, доколкото последната лента 007 "Координати: Скайфол" събра от зрители по света 1,1 млрд. долара.
 
На 24 ноември хакери проникнаха в компютърната мрежа на Sony Pictures в Калифорния. Те пуснаха в интернет заплатите и номерата на социалните осигуровки на хиляди служители на Sony, включително и на известни личности от филмовия свят. Северна Корея опроверга твърденията, че стои зад атаката поради факта, че във филма е включен и образът на нейния лидер, но определи действието на хакерите като правилно. ФБР разследва случката. 

Свързани новини

Изживейте всяка песен!

25.03.2024

Първи кадри на новия филм с Джей Ло

15.03.2024

Най-лошият филм за 2023г. е ...

12.03.2024

Кой обра ''Оскари''-ите ?

11.03.2024

Комедията ''Голо оръжие'' се завръща

07.03.2024