Започнаха снимките на “Денят на независимостта” 2

В продължение на повече от десет години началството на гиганта 20th Century Fox се опитваше да направи втора част на глобалния блокбастър “Денят на независимостта”. Едва през 2011 Roland Emmerich обяви, че продължението със сигурност ще бъде заснето, а познатите от оригинала актьори Bill Pullman и Jeff Goldblum отново ще изиграят ролите на (вече бившия) американски президент Thomas J. Whitmore и компютърния специалист David Levinson.
 
Самият Emmerich даде съгласието си да режисира “Денят на независимостта” 2, но опитите на продуцентите да привлекат към екипа звездата от първата част Will Smith бяха неуспешни. Въпреки липсата на Smith, продължението получи нужния бюджет от 20th Century Fox и вече е ясно, че снимките на дълго разработваната продукция са започнали в щата Ню Мексико. Информацията беше разкрита от Vivica Fox, която се завръща отново в ролята на Jasmine Dubrow - приятелката на героя на Will Smith от първата част. По думите на 50-годишната актриса действието на “Денят на независимостта” 2 се развива 15 години след случките в първия филм, а познатите от оригинала извънземни нашественици са отново главните отрицателни персонажи.
 
Fox: "Снимаме “Денят на независимостта” 2 в Ню Мексико. Току що започнах първата си седмица. Радвам се, че правим продължението, тъй като феновете чакат от много време. Извънземните се завръщат, историята се развива 15 години по-късно и филма ще бъде невероятен." Относно еволюцията на персонажа си, Fox заяви: "Моята героиня вече не е екзотична танцьорка. Тя правеше това просто защото парите бяха добри. Сега Jasmine работи като болничен администратор."
 
Освен вече споменатите Bill Pullman, Jeff Goldblum и Vivica Fox в “Денят на независимостта” 2 участват още Judd Hirsch, Sela Ward, Jessie Usher, Liam Hemsworth, Joey King, Charlotte Gainsbourg и нашумялата с участието си в хитовия хорър "То следва" Maika Monroe.
 
Judd Hirsch поема отново ролята на Julius Levinson (колоритния баща на героя на Jeff Goldblum), Sela Ward играе ролята на първата жена-президент на САЩ, Maika Monroe се превъплъщава в образа на Patricia Whitmore (дъщерята на героя на Bill Pullman), а от своя страна Jessie Usher прие ролята на Dylan Dubrow - сина на капитан Steven Hiller (персонажа на Will Smith в първия филм).
 
За снимките на “Денят на независимостта” 2 беше отпуснат бюджет от 200 милиона долара, а очакванията са, че това ще бъде първия триизмерен филм в кариерата на Roland Emmerich.

Свързани новини

Работи се по чета част на франчайза

04.04.2024

Изживейте всяка песен!

25.03.2024

Първи кадри на новия филм с Джей Ло

15.03.2024

Най-лошият филм за 2023г. е ...

12.03.2024

Кой обра ''Оскари''-ите ?

11.03.2024