"Междузвездни войни" 9 може да се снима в космоса

Colin Trevorrow, който ще режисира деветата част от сагата "Междузвездни войни“, намекна, че лентата може да се снима не къде да е, а в открития космос, пише bgnes.com. 
 
Режисьорът, който е отговорен за друг касов хит - "Джурасик свят“, дори вече е подал молба за изпращане на камера на Международната космическа станция. "Зададох въпроса "Възможно ли е да снимаме на IMAX лента в реалния космос за "Междузвездни войни?“ Не съм получил отговор все още, но е снимано IMAX в Космоса“, каза Trevorrow по време на филмовия фестивал в Сънданс. 
 
Режисьорът Christopher Nolan, който участва в общ панел от фестивала с Trevorrow, също заяви, че е водил такъв разговор докато е снимал "Интерстелар“. Снимането в открития Космос е прилагано в киното и преди. Такъв пример е лентата "Hubble 3D“ на "Warner Bros“, в която е използвано IMAX 3D оборудване, което да заснеме седем астронавти по време на мисията им да поправят космическия телескоп. 
 
Trevorrow ще снима деветата част на поредицата на филмова лента, а не дигитално, както предпочита George Lucas. Тя се очаква да излезе по кината през 2019. Преди нея обаче, на 15 декември 2017, ще бъде представена осмата серия на сагата от режисьора Rian Johnson. 

Свързани новини

Работи се по чета част на франчайза

04.04.2024

Изживейте всяка песен!

25.03.2024

Първи кадри на новия филм с Джей Ло

15.03.2024

Най-лошият филм за 2023г. е ...

12.03.2024

Кой обра ''Оскари''-ите ?

11.03.2024