Jodie Foster избягвала Anthony Hopkins на снимките на "Мълчанието на агнетата"

Носителката на "Оскар" Jodie Foster разкри любопитни подробности относно снимките на класическите ленти с нейно участие – "Шофьор на такси" и "Мълчанието на агнетата", пише bgnes.com. 
 
В първата Foster е само на 12, а играе проститутка-тийнейджър. Логично, режисьорът Martin Scorsese изпитва огромно неудобство от това да й дава насоки за сцените. "Scorsese казваше неща като "разкопчай му ципа" и започваше да се смее и да не знае какво да направи. Той оставяше нещата на Robert De Niro, който ми казваше какво да правя. А тогава той беше дори по-мълчалив и странен", разказа Foster в американско ток шоу за преживяването по време на снимките през 1976. 
 
Тя говори още за ужаса, който изпитвала от Anthony Hopkins, докато снимат "Мълчанието на агнетата". "Никога не си говорех с него, защото беше много страшен. Първият ден преговорихме репликите и накрая не исках никога повече да му казвам нещо. Бях вцепенена", разкри Foster. Цялостното присъствие на Hopkins, който в култовия филм играе серийния убиец Hannibal Lecter, изглежда е било страховито и извън снимките. "Избягвах го, но в последния ден той дойде при мен и аз му казах със сълзи на очи колко ме плаши. "Ама и аз бях изплашен от теб", й казал Hopkins.

Свързани новини

Работи се по чета част на франчайза

04.04.2024

Изживейте всяка песен!

25.03.2024

Първи кадри на новия филм с Джей Ло

15.03.2024

Най-лошият филм за 2023г. е ...

12.03.2024

Кой обра ''Оскари''-ите ?

11.03.2024