Гледайте "Х: Поколението, което промени света" по National Geographic

2 юни (четвъртък) от 20:55 ч.
 
"Х: Поколението, което промени света" разглежда историческите събития, формирали поколението на родените между 1961 и 1981 – поколението между "бейби бумърите" и т.нар. "милениълс".
 
Поредицата от шест епизода разглежда от съвсем нов ъгъл феномена "Поколение Х", като се фокусира върху културните и исторически събития, повлияли формирането на това изключително поколение и помага да разберем дали представителите на Поколението Х оправдават очакванията, че ще променят света. 
 
Всеки епизод представя едно от големите постижения на Поколението Х и неговото значение за културата на неговите представители, от премиерата на "Хапки от реалността" до забележителния избор на първия президент на Поколението Х през 2008 и легализирането на еднополовите бракове. 
 
Тези моменти обаче са само част от цялата история. Целта е да разберем как сме стигнали до там, затова трябва да преминем през 10 ключови исторически момента за т.нар. "мързеливо" поколение, за да изследваме политическите, културни и икономически явления, довели до тези основополагащи за Поколението Х събития.  
 
Поредицата представя интервюта с културни икони и водещи исторически личности от Поколението Х, много ценни архивни кадри, впечатляващи възстановки и  визуални материали и така успява да привлече пред екрана зрителите за няколко часа качествено интелектуално забавление. 

Свързани новини

''Хари Потър'' сериал през 2026г.

27.02.2024

Хитов сериал със Селена Гомес се завръща

26.01.2024

Кой грабна призовете на MTV EMAs?

07.11.2023

Сбогом, Чандлър Бинг

30.10.2023

Отменят наградите на MTV

23.10.2023