Jackie Chan получи почетен "Оскар" (видео)

Когато преди 23 г. Jackie Chan видял "Оскар"-а в дома на колегата си Sylvester Stallone, той си пожелал да има такава някой ден, пише vesti.bg. След 56 г. в киноиндустрията и 200 филма Jackie Chan получи мечтаната статуетка. Актьорът стана лауреат на почетната награда "Оскар" за принос в киното.
 
 
От сцената прочутият азиатски актьор благодари на своите почитатели и сподели, че именно те са причината да продължава да снима филми, да скача през прозорци, да рита и да се бие, "да чупи костите си". Jackie Chan сподели как веднъж, докато гледали церемонията по връчване на наградите "Оскар", баща му го попитал: "Сине, получаваш толкова много награди по света, кога ще вземеш и една от тези?", а актьорът му казал "Татко, ама аз правя само екшън комедии, за това не дават Оскари!" Колегата и партньор от култовата екшън-комедия "Час пик" Chris Tucker поздрави приятеля си за получения приз.
 
 
Jackie Chan е роден през 1954. Започва да изучава бойни изкуства, театър, акробатика и пеене, на седемгодишна възраст. Кинодебюта си прави година по-късно. Отличителен белег за творчеството му е неговото успешно преобразяване от виртуозен каскадьор в култов актьор на кунг-фу киното.
 
Някои от най-известните филми с неговото участие са "Час пик", "Пияният майстор", "Сблъсък в Бронкс", "Около света за 80 дни", "Смокинг", "Медальонът" и "Карате кид".

Свързани новини

Работи се по чета част на франчайза

04.04.2024

Изживейте всяка песен!

25.03.2024

Първи кадри на новия филм с Джей Ло

15.03.2024

Най-лошият филм за 2023г. е ...

12.03.2024

Кой обра ''Оскари''-ите ?

11.03.2024