Daniel Day-Lewis приключи с актьорската си кариера

Един от водещите съвременни актьори, Daniel Day-Lewis изигра последната си роля, пише cinefish.bg. След като приключи със снимките на филма на Paul Thomas Anderson "Phantom Thread", той обяви, че приключва с актьорската професия. Съобщението публикува неговия прессекретар Leslee Dart. За съжаление причините, поради които той е взел това решение, не се съобщават. 
 
"Daniel Day-Lewis повече няма да работи като актьор", се казва в изявлението. "Той е невероятно признателен на всички, с които е работил и всичко, които са следили творчеството му. Това е лично решение. Последвали коментари по този въпрос няма да има нито от него, нито от представителите му".
 
Daniel Day-Lewis е единственият актьор, носител на три награди "Оскар" за най-добра мъжка роля. Всяка негова роля е привлякла вниманието на зрителите и е събрала адмирациите на критиците. Известен е с почти вманиачаването си в образите, в които играе, за да се слее напълно с ролята си, до степен дълго след края на снимките да се държи и живее като образа си на екрана.
 
Day-Lewis е увлечен от дърводелството. Поради тази причина той се премести във Флоренция, където открива за себе си професията на обущарството и става чирак на известния италиански майстор Stefano Bemer. Той се завръща в киното след огромната молба на Martin Scorsese. 

Свързани новини

Работи се по чета част на франчайза

04.04.2024

Изживейте всяка песен!

25.03.2024

Първи кадри на новия филм с Джей Ло

15.03.2024

Най-лошият филм за 2023г. е ...

12.03.2024

Кой обра ''Оскари''-ите ?

11.03.2024