National Geographic представя "Даяна: Нейната история, с нейните думи"

През 1991 в лондонския дворец Кенсингтън Даяна, Принцесата на Уелс, участва в поредица тайни интервюта, записани с нейното разрешение от близък приятел за журналиста Андрю Мортън. По това време Мортън пише книга за живота на Даяна, за да покаже какво представлява реално битието на най-фотографираната жена в света.
 
Обществеността не е наясно, че в този момент бракът на Даяна - Принцесата на Уелс и Негово кралско височество принца на Уелс, е в криза. National Geographic Documentary Films разкрива мислите и чувствата на Даяна в един много особен отрязък от живота й и представя едната страна на една много сложна история... нейната страна. Разказани изцяло с гласа на Принцесата, без интервюта, голяма част от тези уникални записи никога не са били излъчвани.
 
"Даяна: Нейната история, с нейните думи" показва архивни кадри, снимки и редки звукозаписи и е най-новият знаков проект на National Geographic Documentary Films. Премиерата е на 06.08. от 21:55 часа по National Geographic.
 
Документалният филм дава нов поглед към емоционалното пътуване на Принцесата от детството й, до отношенията й с Негово кралско височество принца на Уелс и широко обсъждания й публичен живот, следен под микроскоп. Начело на проекта е изпълнителният продуцент Том Дженингс от 1895 Films, признат кинотворец и носител на наградата Пийбоди.
 
Даяна става известна като Принцесата на народа. Малко други обществени фигури остават толкова обичани и енигматични като Принцесата на Уелс. От момента, в който срамежливата детска учителка със своя вроден чар привлича вниманието на наследника на кралския трон, се ражда една съвременна поп икона.
 
В ярки подробности принцеса Даяна разказва пълната история на живота си, описвайки обстоятелствата през 1991. Тя откровено отвежда зрителите в спомени за събития от времената на безрадостното й детство, за неловкото й запознанство с Негово кралско височество принца на Уелс, когато е само на 16 години за драматизма под прожекторите на световната сцена. Преследвана от медиите и обгърната от вниманието на цяла нация, запленена от представата за вълшебния романс, тя е абсолютно неподготвена за славата, която ще я сполети. 
 
"Даяна: Нейната история, с нейните думи" улавя бездната между публичната особа и личната персона на Принцесата, подчертавайки често оплетените й мисли и чувства през 1991. Тя непоколебимо разказва за емоционалния си сватбен ден, за битката със след родилната депресия и булимията, както и последвалата победа над тежко душевно безпокойство. Всичко това я води до превръщането й в борец за човешките права по света, в емблематичната и любима Принцеса на народа.
 
"Анализирахме ключови моменти от живота й и ги подредихме хронологично, след което ги илюстрирахме със статии от медиите и архивни кадри от това време.", добави Том Дженингс, изпълнителен продуцент на "Даяна: Нейната история, с нейните думи". "Така през целия филм чувате как работи вътрешният глас на принцеса Даяна, какво се случва в съзнанието й във времена, когато всички вярват, че тя живее в приказка. А в действителност бракът и животът й са пред разпад."

Свързани новини

''Хари Потър'' сериал през 2026г.

27.02.2024

Хитов сериал със Селена Гомес се завръща

26.01.2024

Кой грабна призовете на MTV EMAs?

07.11.2023

Сбогом, Чандлър Бинг

30.10.2023

Отменят наградите на MTV

23.10.2023