Том Круз разказва невероятна история в "Бари Сийл: Наркотрафикантът"

Дали е вманиачен сциентолог, лош съпруг, нехаен баща, или егоцентрична личност не знаем със сигурност, но това, което уверено можем да заявим е, че Том Круз е брилянтен актьор. Един от най-добрите за всички времена. Такъв, който може да изиграе практически всичко и го прави. На 7-мо място в списъка на сп. "Форбс" за най-добре платените актьори на годината, Том Круз работи много здраво. Един от филмите, заради които доходът му е 43 млн. долара за тази година е "Бари Сийл: Наркотрафикантът" - по кината от утре.

55-годишният Круз демонстрира страхотна форма, като изглежда с поне 10-15 години по-млад. Ролята на Бари Сийл пък сякаш е написана за него. Само че историята е по истински случай, така че талантът на Том е този, който го е вкарал в образа така сякаш играе собствения си живот. Но не на холивудски актьор, а на пилот с невероятни актьорски умения. Направо мошеник! Все пак ти трябва талант поне като на Дейвид Копърфийлд, за да работиш за ЦРУ, ДЕА, и Пабло Ескобар едновременно и да направиш несметно богатство от това. Въпросът, доколко това е американският герой Том Круз или антигероят Бари Сийл оставяме встрани. 

Защото Бари Сийл все пак е бил истински магьосник прелитащ със самолета си между САЩ и Южна Америка по времето на Студената война, криейки се от радарите, докато го обстрелват с картечници, или го гонят самолети на ДЕА (Американската служба за борба с наркотиците). Да, защото на борда на самолета му всеки път има тонове кокаин.

Иначе, както всяка история и тази започва от добри намерения и малко скука. Бари Сийл е пилот от гражданската авиация, който работи на заплата, така че да осигури добър живот на своята красива и много руса съпруга, която през по-голямата част от филма е бременна, но пак е много красива.

Той е добър в това, което прави - винаги. Той е човекът, който върши работата. Това забелязват ЦРУ, а впоследствие и колумбийският наркокартел, начело на който стои митичният Пабло Ескобар. Когато в цялата тази схема се намесят и политическите амбиции на президента Роналд Рейгън, за когото във филма умело се напомня, че кариерата му стартира от това да си говори с маймуна в черно-бял филм, става пълна каша.

Въпросът е дали и кога човек разбира, че работата отива на зле. На много зле.

Защото ако парите, които си спечелил от това "винаги да вършиш работата" са толкова много, че просто няма какво да направиш с тях, а поредният сак с пачки в скута ти изглежда като непосилно бреме, не ти говори, че трябва да се спреш, то след това става твърде късно. И никой, дори мега глупавите роднини на съпругата ти, не са ти виновни, че си се взел за безсмъртен, който е стъпил на върха на планина от пари.

Да, парите са силен мотив за Бари Сийл, но не е най-важният. Тръпката да сновеш между колумбийските наркокартели, да прекарваш никарагуански бунтовници и сандъци с оръжие, а вкъщи да те чака прелестна съпруга, която не задава въпроси, е повече от наркотик. Превръща се в начин на живот. Поне докато не се опиташ да преметнеш колумбийската наркомафия...

В "Бари Сийл: Наркотрафикантът" Том Круз отново работи с режисьора на "На ръба на утрешния ден" Дъг Лиман"("Самоличността на Борн", "Мистър и мисис Смит"). Сценарист е Гари Спинели. /Кристина Цветкова

"Бари Сийл: Наркотрафикантът" (American Made) е по кината и IMAX от 25 август. Ето поглед зад кулисите:

Свързани новини

Изживейте всяка песен!

25.03.2024

Първи кадри на новия филм с Джей Ло

15.03.2024

Най-лошият филм за 2023г. е ...

12.03.2024

Кой обра ''Оскари''-ите ?

11.03.2024

Комедията ''Голо оръжие'' се завръща

07.03.2024