Антонио Бандерас ще бъде Пабло Пикасо в "Геният"

Антонио Бандерас е избран за ролята на Пабло Пикасо във втория сезон на сериала, който ще проследи живота и творчеството на испанския художник, един от най-влиятелните и признати артисти на XX век. 
 
"Историята на живота на Пабло Пикасо винаги ме е впечатлявала и аз уважавам личността му безкрайно, споделяме и общо родно място – Малага", каза Бандерас. "Вълнувам се, че ще работя с National Geographic и ще разкажем заедно автентичната история на един от най-иновативните художници в света."
 
"Антонио беше най-естественият избор. Той, подобно на Пикасо, има много освободено отношение към живота, не познава бариери, което ще допринесе за онази искреност в пресъздаването на персонажа, която търсим", каза Рон Хауърд. "Той владее толкова широк актьорски диапазон, че съм напълно сигурен, че ще съумее да съживи образа на този брилянтен и необикновен артист."  
 
"От Панчо Виля до Ернесто "Че" Гевара, Антонио има богат, успешен опит в изобразяването на реални, емблематични и знакови фигури, които пресъздава с изключително откровение и дълбочина. При Пикасо очаквам с нетърпение да видя интерпретацията му на човека отвъд артистичното величие", добави Грейзър.
 
"Не само че и двамата са от Малага, Испания, но и Пикасо, и Антонио излъчват особена харизма и страст. И двамата не познават граници в творческия си артистизъм.", каза Каролин Бернщайн. "Той притежава всичко, от което имаме нужда и сме изключително щастливи, че му поверяваме главната роля в сериала."

Свързани новини

''Хари Потър'' сериал през 2026г.

27.02.2024

Хитов сериал със Селена Гомес се завръща

26.01.2024

Кой грабна призовете на MTV EMAs?

07.11.2023

Сбогом, Чандлър Бинг

30.10.2023

Отменят наградите на MTV

23.10.2023