МГТ "Зад канала" започва новия театрален сезон с "Пияните"

На 29 септември от 19ч. МГТ "Зад канала" открива сезона с пиесата "Пияните" от Иван Вирипаев, маркирана с гриф 18+. Редакцията и постановката са на Явор Гърдев, а в ролите ще видим Весела Бабинова, Иван Бърнев, Луиза Григорова-Макариев, Анастасия Лютова, Пенко Господинов, Владимир Пенев, Герасим Георгиев-Геро, Бойко Кръстанов и Христина Караиванова.
 
Един пиян мъж се скита безцелно. В нощта и в живота си. Съдбата му изпраща млада, опиянена жена. Приближаваме се, доколкото е възможно, и веднага проумяваме: има вечен живот. Истината е във виното! Когато главите са замаяни, езиците се развързват. Думите стават истински и в тях се провижда Божието слово. 
 
С напредването на нощта и покачването на градуса се появяват нови пророци. В нормалния живот те са банкери, мениджъри, модели, проститутки, знаменитости. Техните успехи ги карат да празнуват заедно. Техните поражения предизвикват изумителни изповеди. Всички са един хор, чиято божествена песен въплъщава свободата… Докато трае ефектът на духовното опиянение и докато Исус Христос се разкрие на всички изгубени в нощта…
 
Трябва непрекъснато да се напивате, това е истината. За да не чувствате товара на времето, което троши раменете ви и ви привежда към земята. Затова трябва непрекъснато да се напивате! Но с какво? С вино? С поезия? С добродетели? Изборът е ваш, но трябва непрекъснато да сте пияни.
 
И ако един ден се събудите на стълбището на някой замък или върху някоя зелена ливада, ако опиянението ви е намаляло или изчезнало, попитайте вятъра, вълната, звездата, птицата, часовника, всичко, което се движи, попитайте кое време е. И вятърът,вълната, звездата, птицата, часовникът, ще ви отговорят, че е време да се напиете. За да не бъдете роби-мъченици на времето, напивайте се. Непременно се напивайте. С вино, с поезия, с добродетел, с каквото поискате…

Свързани новини

"Оркестър без име" - като мюзикъл

27.07.2022

Мартина Пенева с втора награда

22.06.2022

Гледаме "Парижката Света Богородица"

23.05.2022

"Парижката Света Богородица" и у нас

18.03.2022

Легендарната школа "Лий Страсбърг" у нас

18.02.2022