Визуален спектакъл и световна премиера в началото на CineLibri 2017

Довечера предстои тържественото откриване на третото издание на единствения по рода си кино-литературен фестивал CineLibri.
 
Грандиозното начало ще бъде поставено от 19:00 ч. в зала 1 на Националния дворец на културата с най-новия филм на големия кинорежисьор Роман Полански "По действителен случай." Прожекцията ще бъде световна премиера на премонтираната лента след излъчването на  филма на кинофестивала в Кан. Адаптация на едноименния роман на Делфин дьо Виган е зрелищен и провокативен психологически трилър с участието на Ева Грийн, Венсан Перес и съпругата на Полански Еманюел Сене.
 
Историята разкрива горчилката, която съпътства живота на успешния писател. Страхът от белия лист се появява в момент, в който Делфин е на дъното, изправена срещу творческата бездна. Тогава се появява Тя. Мистериозна млада жена, готова да се отдаде цялата си енергия, за да помогне на своя идол. Но колко е тънка границата между чистото възхищение и маниакалната обсесия? Екранизацията безспорно е един от шедьоврите на годината! Кинематография, музика и движение на камерата, които държат в напрежение през цялото време. 
 
Непосредствено преди началото на филма, гостите на откриването ще се насладят на авторския спектакъл на визуалния артист Поли Герасимова. Музикалният талисман на фестивала – парчета "Светлата страна" на Рут Колева, ще придобие космически измерения в светлинно музикалното шоу, символизиращо взаимодействието на образ, звук и светлина като залог за магията на седмото изкуство.
 
Билети за прожекциите в Cinema City в София и Бургас могат да бъда закупени от cinemacity.bg. Билети за прожекциите във Френски културен институт, Руски културно-информационен център и Галерия Сан Стефано се продават на ул. Иван Вазов 36 и на място 1 час преди прожекция. Билетите за прожекциите във Френския културен институт се продават постоянно и в сградата на института. На касите на всяко кино може да бъде закупен билет за прожекция там, а билет за големите прожекции в зала 1 на НДК може да се закупи и от билетния център на НДК, и от касата на кино "Люмиер" (от 09:00 до 20:30 ч.).
 
Централният вход на НДК е временно затворен, входът към залата ще бъде вход А4. Той се намира откъм бул. "Витоша" над Нов театър – НДК между вход А3 и Зала 42 (от страната на пилоните).

Свързани новини

46 филма и много любов на CineLibri 2018

20.09.2018

Иън Макюън идва на Cinelibri 2018

21.06.2018

Ела на CineLibri парти с Рут Колева!

20.10.2017

Фолкер Шльондорф получи "CineLibri" 2017

19.10.2017

Давид Гросман - гост на CineLibri 2017

16.10.2017

Коментари