"Възвишение" готви турне в Европа, САЩ и Канада

В света на киното има една основна мерна единица, която определя съдбата на всеки филм в дългосрочен план. Без значение какво е мнението на филмовата критика, нагласата на медиите или пък дори рекламната му кампания. Дали един филм ще остави следа в историята - това определят зрителите и тяхната активност.
 
Вече трета седмица "Възвишение” води зрители към родните киносалони, при това доста активно. От премиерата му на 10 ноември до този момент филмът е гледан от над 100 000 зрители по официални статистики. Тези резултати поставят "Възвишение" на върха, като най-гледаното българско заглавие от 2010 насам. 
 
 
Изключителните резултати на филма, който продължава да трупа зрители в цялата страна, го поставиха в топ 15 на най-гледаните филми за последните 18 месеца, в компанията на "Междузвездни войни", "Карибски пирати" и "Бързи и яростни". А големите американски продукции, които излязоха на екран през този месец, като "Ориент Експрес" на Кенет Брана и "Лигата на Справедливостта" сериозно изостават от родното "Възвишение".
 
Всички тези постижения и настроението, с което е посрещан филмът, правят още по-силно желанието на екипа да покаже "Възвишение" на българите и по света. Вече е стартирала и активната подготовка за турне в Европа, САЩ и Канада, което се очаква да започне в края на януари. 
 
Игралният филм се базира на едноименния роман на Милен Русков, който се нарежда в челните места на класациите за най-търсени книги у нас от своето излизане през 2011 досега. Романът получава редица отличия, а през 2014 печели наградата за литература на Европейския съюз. Сценаристи на филма са Нели Димитрова, Виктор Божинов и Милен Русков, който е и автор на диалозите. Филмовият проект е режисиран от Виктор Божинов ("Под прикритие"). Операторската работа е поверена на талантливия Антон Бакарски, а музиката към филма е дело на композитора Петър Дундаков. Продуцент е Иван Дойков ("Под прикритие", "Мисия Лондон"). 

Свързани новини

Ryan Reynolds в нова игрова адаптация

10.10.2018

James Bond ще си остане мъж

09.10.2018

Henry Cavill няма да е повече Супермен

14.09.2018

Единайсет наши филма на CineLibri 2018

11.09.2018

Отпадна новата категория за "Оскар"

07.09.2018

Коментари