Шпионската драма "Дълбоката държава" тръгва напролет по FOX

Напрегнатата драма "Дълбоката държава", с участието на възхвалявания от критиците Марк Стронг и придобилия популярност от "Игра на тронове" Джо Демпси, е с премиера по FOX на 10 април в 22 часа. Първите два епизода ще се излъчат едновременно по каналите FOX и FOX Crime. Поредицата държи под напрежение, като потапя зрителите в безмилостния свят на шпионажа, където все по-рядко срещаната сред шпионите съвест може да стане причина за смъртта им и за тази на близките им. 
 
Терминът дълбоката държава, дал заглавие на новата продукция на FOX, често се тълкува и като "държава в държавата" и се отнася до военни, разузнавателни, дипломатически или други конспирации, които съществуват паралелно с административния елит на "откритата държава". Централна фигура в интригата на "Дълбоката държава" е Макс Ийстън (Марк Стронг). 
 
Той е бивш шпионин, чието минало го навестява отново, когато е изтръгнат от новия си живот в Пиренеите и е призован от Джордж Уайт (Алистър Петри), началник на таен екип на МИ-6/ЦРУ, наречен "Подразделението". Уайт убеждава Макс да се завърне на служба, за да отмъсти за смъртта на отчуждения си син Хари (Джо Демпси). Залогът скоро се увеличава, когато Макс се озовава в центъра на тайна война на разузнаването, част от мащабен заговор за извличане на печалба от всяването на хаос в Близкия Изток. Макс влиза в опасна игра, докато влиятелни корпорации демонстрират готовността си да стигнат до крайности, за да защитят репутацията си и да прикрият тайните си. 
 
На кого може да се довери Макс при тази силна корупционна вълна? Кой казва истината? И какво трябва да се направи, за да бъде разкрита тя? За да разбере, Макс ще трябва да се хвърли обратно в опасния и брутален живот, който отчаяно се е опитвал да остави в миналото. 
 
Матю Паркхил е един от създателите, режисьор и сценарист на "Дълбоката държава". Сериалът е реалистичен и силно въздействащ трилър, който разкрива едновременно личната история на семеен мъж, борещ се да избяга от миналото си, и изпълнените с насилие, мрачни ексцесии на правителството и глобалната корпоративна власт.
 
В "Дълбоката държава" участва звезден актьорски състав, който включва носителя на награда "Оливие" и номиниран за награда БАФТА/Тони актьор Марк Стронг, Джо Демпси, Карима Макадамс, Алистър Петри, Анастейша Грифит, Лин Рене, Амелия Булмор, Кингсли Бен-Адир, Пип Торенс и Фарес Фарес. 

Свързани новини

''Хари Потър'' сериал през 2026г.

27.02.2024

Хитов сериал със Селена Гомес се завръща

26.01.2024

Кой грабна призовете на MTV EMAs?

07.11.2023

Сбогом, Чандлър Бинг

30.10.2023

Отменят наградите на MTV

23.10.2023