Eddie Murphy се завръща

Той като че ли изчезна от екраните, но вече се готви за голямото си завръщане, пише cinefish.bg. Изминаха две години от премиерата на последния филм с Eddie Murphy "Mr. Church", който не успя да спечели дори 1 милиона долара при прожекциите си в САЩ. Сега звездата от "Пристигане в Америка" се готви да сбъдне своя отколешна мечта – да играе във филм за живота на Rudy Ray Moore.
 
Moore работи в музикален магазин в Холивуд през 1970, където за първи път чува неприлични истории за сводник и мошеник на име Dolemite. Той си измисля неговата история и започва да се представя за Dolemite в различни клубни участия, комбинирайки мръсен хумор и случки от гетото. Moore започва да записва плочи в ролята на все по-популярния си герой, които се продават като топъл хляб на черния пазар. 
 
Покрай изненадващия успех новата звезда успява да събере средства и да заснеме филма "Dolemite", който се превръща в изненадващ касов хит и дори се сдобива с три продължения. Moore продължава да се радва да огромна популярност и оказва влияние върху много хип-хоп звезди, включително Snoop Dogg. Той умира през 2008.
 
Снимките на "Dolemite Is My Name" започват през другата седмица. Craig Brewster ("Ритъм и блъф") е режисьор на филма, а сценарият е дело на тандема Scott Alexander и Larry Karaszewski, прочули се с поредица биографични филми, като "Народът срещу Лари Флинт", "Ед Ууд" и "Големи очи". 

Свързани новини

"Пристигане в Америка 2" излиза през '20

13.02.2019

Два родни филма в конкурса на СФФ

04.02.2019

Nicolas Cage е подложен на мутация

24.01.2019

Ето кои са номинациите за Оскар 2019

23.01.2019

Downey Jr. приключва с Отмъстителите?

08.01.2019

Коментари