Снимат сериал по "Вампирски хроники" на Anne Rice

От години се подготвя сериал по "Вампирски хроники" на прочутата писателка Anne Rice, припомня cinefish.bg. Както е известно, "Интервю с вампир" е първата книга от нейната поредица, която бе екранизирана успешно през 1994 от Neil Jordan с участието на Tom Cruise като вампира Lestat, при това в компанията на Brad Pitt и съвсем малката Kirsten Dunst.
 
Няколко години по-късно се появи и продължението "Кралицата на прокълнатите", но то не пожъна желания успех. През 2009 се заговори за нов опит за пренасяне на "Вампирски хроники" на големия екран, като този път Robert Downey Jr. бе избран да изпълни ролята на Lestat. 
 
След няколко промени в творческия екип, в крайна сметка през 2016 Anne Rice обяви, че се отказва от идеята за кино поредица и вместо това ще прави телевизионен сериал, заедно със своя син Christopher. Най-после е ясно и коя компания ще се заеме с производството му – Hulu.
 
Все още не са ясни подробности за сюжета на новия сериал. Поредицата на Rice включва общо 11 книги, така че има достатъчно материал за няколко сезона. А и ще имаме възможност отново да се насладим на неустоимия (и неумиращ) Lestat. Интересно кой ще е актьорът, който ще бъде избран да го пресъздаде на малкия екран.

Свързани новини

Работи се по чета част на франчайза

04.04.2024

Изживейте всяка песен!

25.03.2024

Първи кадри на новия филм с Джей Ло

15.03.2024

Най-лошият филм за 2023г. е ...

12.03.2024

Кой обра ''Оскари''-ите ?

11.03.2024