Снимат сериал по "Вампирски хроники" на Anne Rice

От години се подготвя сериал по "Вампирски хроники" на прочутата писателка Anne Rice, припомня cinefish.bg. Както е известно, "Интервю с вампир" е първата книга от нейната поредица, която бе екранизирана успешно през 1994 от Neil Jordan с участието на Tom Cruise като вампира Lestat, при това в компанията на Brad Pitt и съвсем малката Kirsten Dunst.
 
Няколко години по-късно се появи и продължението "Кралицата на прокълнатите", но то не пожъна желания успех. През 2009 се заговори за нов опит за пренасяне на "Вампирски хроники" на големия екран, като този път Robert Downey Jr. бе избран да изпълни ролята на Lestat. 
 
След няколко промени в творческия екип, в крайна сметка през 2016 Anne Rice обяви, че се отказва от идеята за кино поредица и вместо това ще прави телевизионен сериал, заедно със своя син Christopher. Най-после е ясно и коя компания ще се заеме с производството му – Hulu.
 
Все още не са ясни подробности за сюжета на новия сериал. Поредицата на Rice включва общо 11 книги, така че има достатъчно материал за няколко сезона. А и ще имаме възможност отново да се насладим на неустоимия (и неумиращ) Lestat. Интересно кой ще е актьорът, който ще бъде избран да го пресъздаде на малкия екран.

Свързани новини

Stallone подготвя "Непобедимите 4"

09.07.2019

Новият “Цар Лъв” тръгва по кината

01.07.2019

Почина актьорът Max Wright от "ALF"

27.06.2019

Sylvester Stallone е готов за "Rambo 6"

18.06.2019

Sylvester Stallone готви сериала "Cobra"

07.06.2019

Коментари