Отпадна нововъведената категория за награда "Оскар"

Измина по-малко от месец от обявяването на решението на Американската киноакадемия да добави категорията за "най-популярен филм" като част от своята бляскава церемония, припомня cinefish.bg. Решението предизвика безкрайно много коментари и иронични подмятания за разсъдъка на академичните членове. Ето го и резултатът – новообявената категория няма да е част от шоуто догодина.
 
"Обявяването на новата награда предизвика широк спектър от реакции и ние признаваме необходимостта от допълнителни дискусии с нашите членове. Правили сме промени в раздаването на наградите "Оскар" през годините, включително и тази година, и ще продължим в тази насока, като почитаме невероятното наследство от последните 90 години", се казва в официалното изявление по този повод.
 
Така и не стана ясно какви са критериите на Академията за популярен филм. Дали това ще зависи от успеха му в боксофиса, бюджета или участието на повече звезди? Повечето коментари бяха, че това е начин Disney да спечелят поредната си награда за касовите хитове на 2018 "Черната пантера" или "Отмъстителите: Война без край". Но покрай това тези филми категорично отпадаха от надпреварата за най-добър филм.
 
Неприемливо е и обяснението, че целта на новата категория е да се повиши интереса към самата церемония, чийто рейтинг все повече пада. Надали зрителите ще се увеличат само заради подобно недообмислено и неаргументирано нововъведение.

Свързани новини

Изживейте всяка песен!

25.03.2024

Първи кадри на новия филм с Джей Ло

15.03.2024

Най-лошият филм за 2023г. е ...

12.03.2024

Кой обра ''Оскари''-ите ?

11.03.2024

Комедията ''Голо оръжие'' се завръща

07.03.2024