Ridley Scott подготвя продължение на "Гладиатор"

След като се завърна към два от култовите си филми "Пришълецът" и "Блейд Рънър", съответно като режисьор и продуцент, Ridley Scott започва работа и по епоса, спечелил "Оскар" за най-добър филм и възкачил Russell Crowe на върха в Холивуд - "Гладиатор", пише cinefish.bg.
 
Неговият герой Maximus умря на финала му и макар да не е ясно как ще се включи в продължението, Scott уверява, че "знае по какъв начин да го върне", каквото и да значи това. Сценарият се подготвя от сценариста на "Градът" и друго очаквано продължение - "Топ Гън: Маверик", Peter Craig. Главен герой в него ще е Lucius, синът на Lucilla (Connie Nielson) и племенник на жестокия император Commodus (Joaquin Phoenix). 
 
Maximus спасява Lucius и майка му на финала на "Гладиатор". Постъпката му остава неизлечим спомен за момчето, което явно ще го бележи за цял живот. Lucius ще порасне и явно ще се впусне в своята собствена битка на гладиаторската арена. 
 
Scott напоследък няма много опции за почивка. Той се е заел със своя адаптация по комикса "Queen & Country", а Disney са го ангажирали да подготви филм за младите години на магьосника Merlin. Scott събира сили и за своя телевизионен дебют. Той ще снима пилотния епизод на фантастичния сериал "Raised By Wolves".

Свързани новини

Работи се по чета част на франчайза

04.04.2024

Изживейте всяка песен!

25.03.2024

Първи кадри на новия филм с Джей Ло

15.03.2024

Най-лошият филм за 2023г. е ...

12.03.2024

Кой обра ''Оскари''-ите ?

11.03.2024