Най-номинираният за Оскар филм идва у нас през март

Едно от събитията в киното през тази година - филмът  "Рома" на мексиканеца Алфонсо Куарон, идва на голям екран у нас през март.
 
Лентата, която спечели наградата "Златен лъв" във Венеция и получи общо 10 номинации за Оскар, ще бъде излъчен на София Филм Фест, като само в рамките на фестивала ще има няколко прожекции. 
 
"Рома" е номиниран от Американската киноакадемия в 10 категории, като сред тях са за най-добър филм, най-добър чуждоезичен филм, за най-добри актриси – в главна и във второстепенна роля, както и за режисура за Алфонсо Куарон. 
 
Филмът вече спечели Златен Глобус за най-добър чуждоезичен филм и за най-добър режисьор, а в в списъка с неговите отличия са още 7 номинации за наградите БАФТА.
 
Алфонсо Куарон е сценарист, режисьор, продуцент, монтажист и оператор на своя филм, вдъхновен от спомени и образи от неговото детство.
 
Споед критиката "Рома" е най-добрият му филм до момента. А ние го познаваме от шедьовъра "Гравитация", както и от "Хари Потър и Затворникът от Азкабан", така че сме повече от нетърпеливи да видим какво е сътворил този път мексиканският кинорежисьор. 

Свързани новини

Stromae пя с българския хор Yasna Voices

14.12.2022

Акцентите на София Филм Фест 2021

10.03.2021

Два родни филма в конкурса на СФФ

04.02.2019