Наближава премиерата на най-новия спектакъл на Младежки театър - "Лунните деца" (галерия)

На 12-и и 13-и февруари от 19:00 часа на Голяма сцена предстои премиерата на спектакъла "Лунните деца". Пиеса за приятелството, трудностите по житейския път и вечното любопитство към света.
 
Потопете се в света на героите Дик, Боб, Майк, Норман, Куути, Рут, Кати и Шели, които са група студенти - всеки, различаващ се със своята идентичност, интереси и стремежи, но със сходни мисли и страхове относно бъдещето и смисъла на живота.
 
Автор на пиесата е американският драматург и сценарист Майкъл Уелър. Сред някои от най-известните му театрални творби са "Лунните деца", "Плячка от войната", "Риболов", "Свободни краища", а в света на киното е световноизвестен като сценарист на култовите филми на Милош Форман - "Рагтайм" (за който Уелър получава номинация за "Оскар") и един от най-великите мюзикъли в историята – "Коса".
 
Още с първата си пиеса - "Лунните деца", Майкъл Уелър постига изключителен успех – първо в Лондон, после във Вашингтон, а по-късно и на Бродуей. Преводът на пиесата и режисурата са на Мартин Киселов, който и преди е работил върху този вечно актуален и докосващ текст.
 
Сценографията и костюмите са дело на Елица Георгиева, коятo ще продължи успешната си и впечатляваща работа в Младежки театър "Николай Бинев", след като беше част от екипа на спектаклите "Като трохи на прозореца”, "Еквус” и "Специални поводи”.
 
За видеоелементите в спектакъла отговаря Момчил Алексиев, който има огромен опит в различни филмови и театрални проекти, както и като специалист в сферата на виртуалната реалност.
 
Участват въодушевените млади таланти Александър Хаджиангелов, Ахмед Юмер, Николай Владимиров, Юлиян Петров, Георги Гоцин, Веселина Конакчийска, Ния Кръстева, Рая Пеева и изключителните титани на театъра - Вихър Стойчев и Стефан Мавродиев.

Свързани новини

"Оркестър без име" - като мюзикъл

27.07.2022

Мартина Пенева с втора награда

22.06.2022

Гледаме "Парижката Света Богородица"

23.05.2022

"Парижката Света Богородица" и у нас

18.03.2022

Легендарната школа "Лий Страсбърг" у нас

18.02.2022