За какво съжалява Моника Люински? Идва нов сериал за секс аферата с Клинтън

Моника Люински - някогашната стажантка в Белия дом, чието име е по-известно от това на десетки американски президенти, се завръща като продуцент и главен сценарист на новия сериал на FX "Impeachment: American Crime Story".

Историята на третата част от поредицата, която разкрива детайли от култови драми, се концентрира около секс аферата на Люински с президента Бил Клинтън през 90-те. Скандалът доведе до гласуването на неговия импийчмънт през 1999 година. Първите две части на поредицата бяха "The People vs. O.J. Simpson" - посветена на делото срещу бившия футболист и актьор О Джей Симпсън, обвинен в убийството на жена си и неин приятел, както и "The Assassination of Gianni Versace", който даде повече детайли около убийството на дизайнера Джани Версаче. И двете поредици бяха повече от успешни, като спечелиха много награди "Еми", "Златен глобус" и др. 

Преди часове излезе първият трейлър на третата част от поредицата. Видеото показва как актьорът Клайв Оуен, който се превъплъщава в Бил Клинтън, изрича историческата реплика на президента: "Не съм правил секс с тази жена".

Според това, което виждаме в трейлъра, фигурата на Клинтън не е толкова водеща, колкото тази на служителката на Белия дом Линда Трип - в ролята е актрисата Сара Полсън. Тя тайно записва телефонните разговори, в които нейната колежка Моника Люински ѝ разкрива детайли за интимните си отношения с Клинтън. В ролята на Моника е актрисата Бийни Фелдстайн. 

Люински е стажантка в Белия дом, когато аферата й с Бил Клинтън, който днес е на 74 години, започва през 1995 г. Връзката им излезе наяве три години по-късно по време на разследване на поведението на президента с друга жена - Пола Джоунс. Това стана причина за огромен скандал, който завладя американската нация, а и света. В крайна сметка, безпрецедентният процес приключи с оправдаването на Клинтън, който успя да довърши мандата си до 2001 г.  

След дълъг период извън светлината на прожекторите, Люински стана защитник на правата на жените и стартира кампанията #DefyTheName през 2018 г.

Междувременно, 48-годишната активистка за борбата с тормоза, която е продуцент на поредицата, открехна повече за себе си в  интервю за Vanity Fair. В отговор на въпрос за какво съжалява най-много Люински отговаря: "Че някои от моите избори са причинили страдание на други".

В отговор на друг въпрос на списанието Люински разкрива, че един от най-големите й страхове е да не умре в самота. 

Свързани новини

Нямаш представа какъв ад те очаква

17.04.2024

Готвят четвъртата лента от поредицата

15.04.2024

Наградите са предвестник на "Оскар"-ите

12.04.2024

Няма да гледаме повече за Джон Сноу

11.04.2024

Тъмната страна на историята

10.04.2024