Битката за "Черната пантера: Уаканда завинаги" започна

Дългоочакваното продължение на наградения с три награди "Оскар" (и номиниран за общо седем, включително за "Най-добър филм") боксофис хит на Марвел "Черната пантера" (2018) - "Черната пантера: Уаканда завинаги" е вече в кината, за да даде отговор на един от най-задаваните въпроси през последните години, но и да ни запознае за първи път с нов супергерой.
 
На емоционална премиера в София, която се проведе вчера, на 9 ноември, посетителите бяха сред първите, които се срещнаха "очи в очи" с Намор, чиято поява за първи път в комикс на Марвел през 1939 година го прави един от най-старите супергерои в комиксовата история на студиото.
 
А също толкова специално е ексклузивното видео зад кадър, в което Теноч Уерта, актьорът, който се превъплащава в ролята на Намор, режисьорът на филма Райън Куглър и ключовата част от актьорския състав - Анджела Басет и Летиша Райт повдигат завесата зад мистериозния образ на новия могъщ враг на Уаканда. Те споделят какво прави този герой толкова уникален и защо зрителите непременно трябва да се срещнат с него на големия екран. Уерта, пък допълва, че разкриването на подводния свят Талокан е още по-значимо за него, защото това му дава възможност да отдаде почит на предците и културата си. Още повече, носейки името на древния мексикански жрец – Теноч. 
 
 
В "Черната пантера: Уаканда завинаги" Кралица Рамонда, Шури, М‘Баку, Окойе и воѝните Дора Милаж се борят да защитят нацията си от намесата на световните сили след смъртта на Крал Т‘Чала. Докато хората от Уаканда се опитват да приемат промените, настъпили в страната им, героите трябва да се обединят с помощта на Накиа и Еверет Рос и да проправят нов път за Уаканда, като се изправят пред страховит нов противник – краля на скритата подводна нация на Атлантида Намор.
 
Като режисьор на филма се завръща Райън Куглър (Крийд: Сърце на шампион, Черната пантера), който отново е и сценарист, заедно с Джо Робърт Коул (Черната пантера). В ролите са Анджела Басет, Летиша Райт, Уинстън Дюк, Данай Гурира, Лупита Нионго, Мартин Фрийман, Теноч Уерта, Флорънс Касумба, Доминик Торн, Микаела Кол и др. 
 

Свързани новини

Друго си е работата в екип

25.04.2024

Ту така, ту иначе...

19.04.2024

Нямаш представа какъв ад те очаква

17.04.2024

Готвят четвъртата лента от поредицата

15.04.2024

Наградите са предвестник на "Оскар"-ите

12.04.2024