Отиде си актрисата Кърсти Али

Актрисата Кърсти Али, която познаваме от хитовия сериал "Бар Наздраве" и от филмите "Виж кой говори" с Джон Траволта, почина на на 71-годишна възраст.

Тя е издъхнала след кратка битка с рака. Новината съобщи семейството ѝ в личния ѝ профил в Twitter. 

 

 

"С прискърбие ви съобщаваме, че нашата невероятна, борбена и любяща майка загуби битката с рака - болест, за която разбра наскоро.", се посочва в съобщението.
 
"Тя беше заобиколена от най-близките си и се бореше с огромна сила, оставяйки ни увереност в безкрайната си радост от живота и всички приключения, които ѝ предстоят", продължава изявлението на семейството. "Колкото и да беше емблематична на екрана, тя беше още по-невероятна майка и баба."
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от John Travolta (@johntravolta)

 
 
"Кирсти беше една от най-специалните връзки, които съм имал. Обичам те, Кирсти. Знам, че ще се видим отново.", написа Джон Траволта в Instagram. 
 
Кърсти Али е носителка на две награди "Еми", "Златен Глобус" и има звезда на Холивудската алея на славата.

Агенция "Франс Прес" припомня най-известните личности, които ни напуснаха през 2022 г. 

В началото на годината почина първият чернокож носител на "Оскар" - актьорът Сидни Поатие (94 г.), дизайнерите Нино Черути (82 г.) и Тиери Мюглер (73 г.), както и рок изпълнителят Мийт Лоуф. 
 
През февруари на 99 години почина Нобеловият лауреат Люк Монтание. Той беше носител на отличието за медицина за откриването на СПИН. 
 
През март светът на рок музиката се прости с барабаниста на Foo Fighters Тейлър Хокинс, а след това ни напусна композиторът Вангелис (79 г.). Сред неговите композиции е музиката от филма "Огнени колесници". 
 
През август светът на модата се сбогува с японския дизайнер Исей Мияке (84 г.), а шоубизнесът - с Оливия Нютън-Джон (73 г.). Нютън Джон също беше емблематична екранна партньорка на Джон Траволта от участието им в мюзикъла "Брилянтин"
 
Сред починалите през 2022 г. политически фигури са Михаил Горбачов (91 г.) и кралица Елизабет Втора (96 г.). Светът на изкуството изгуби още френско-швейцарският режисьор Жан-Люк Годар (91 г.), писателката Хилари Мантел (70 г.), кънтри певицата Лорета Лин (90 г.), музиканта Джери Лий Луис (87 г.). Преди броени дни казахме сбогом на изпълнителките Ирен Кара и Кристин Макви от Fleetwood Mac.

Свързани новини

Отиде си вокалистът на Smash Mouth

04.09.2023

Отиде си звездата на италианската сцена

22.08.2023

Отиде си Шинейд О'Конър

27.07.2023

Звездата от "Коса" почина на 71 години

13.06.2023

Тина Търнър си отиде на 83

24.05.2023