Новият "Индиана Джоунс" излиза след месец в Кан

Световната премиера на петата част от поредицата за приключенията на Индиана Джоунс ще бъде на на 76-ото издание на кинофестивала в Кан, предадоха световните медии, като цитираха организаторите на събитието.

Продукцията се казва "Индиана Джоунс и часовникът на съдбата" ("Indiana Jones and the Dial of Destiny") и ще бъде показана за първи път следващия месец, на 18 май.

Кинофорумът също ще отдаде специална почит на 80-годишния Харисън Форд и филмовата му кариера.
 
Премиерата на "Индиана Джоунс 5", режисиран от Джеймс Манголд, идва петнадесет години след тази на "Индиана Джоунс и Кралството на кристалния череп" от 2008 г. Четвъртата лента, разказваща историята на археолога, в чиято роля се превъплъщава Форд, също беше в Кан. Официално продукцията ще излезе в киносалоните в края на месец юни. 
 
Новият "Индиана Джоунс" показа първия си трейлър
 
Това ще бъде вторият голям филм, който ще бъде представен за първи път в рамките на 76-ото издание на проявата в Лазурния бряг, която тази година ще започне на 16 май и ще продължи до 27 май. 
 
На Френската Ривиера за първи път ще бъде показан новият филм на Мартин Скорсезе - "Убийците на цветната луна" ("Killers of the Flower Moon"). Филмът е продуциран е от платформата Apple TV + и е вдъхновен от романа "Убийците от Оклахома и раждането на ФБР" на Дейвид Гран. Той разказва за серийни убийства на индианци от 20-те години на миналия век. Продукцията на Скорсезе е с участието на Леонардо ди Каприо и Робърт де Ниро. Представянето е планирано за 20 май.
 
Цялата програма на кинофестивала в Кан предстои да бъде обявена на 13 април, пише БТА. 
 

Свързани новини

Последният "Индиана Джоунс" идва в петък

27.06.2023

Харисън Форд със сълзи на очи в Кан

19.05.2023

"Индиана Джоунс 5" - първи трейлър

02.12.2022

Индиана Джоунс 5: Фактите досега

21.11.2022

Празничен концерт за Деня на София

09.09.2021