Кино

29.01.201316:30

Правят филм за Ланс Армстронг

Фаворит да изиграе скандалния колоездач е Брадли Купър. Филмът ще се нарича Cycle of Lies (игра на думи - "Серия лъжи", като cycling означава и "колоездене"), съобщава БГНЕС. Режисьор ще бъде Дж. Дж. Ейбрамс, снимал "Мисията невъзможна 4" (и който ще режисира седмата част на „Междузведни войни”),... прочети още »
28.01.201316:23

"Хензел и Гретел" оглави бокс офиса

Проектът "Хензел и Гретел: Ловци на вещици 3D" оглави северноамериканския боксофис, сочат прогнозите на индустрията. Филмът, в който изгубените братче и сестриче се превръщат в ловци на глави, дебютира на първото място с 19 млн. долара приходи, обяви Екзибитър Рилейшънс. Свръхестественият трилър успя да се пребори с хоръра... прочети още »
28.01.201316:22

Мила Кунис започва снимки в новия филм на Уашовски

  Актрисата от "Череният лебед" Мила Кунис замина за Лондон за снимките на нова научна фантастика на братя Уашовски. Приятелят й Аштън Къчър също заминал с нея, за да са заедно по време на престоя на Кунис в британската столица. "Мила ще снима поне шест седмици близо до Лондон и Аштън реши също да замине. Те... прочети още »
25.01.201313:16

В кината от днес

Пълен т*шак (Movie 43) Поредният омнибус, който разчита на няколко режисьора, за да създадат късометражни новели, които да бъдат обединени в един пълнометражен филм. Сред имената им откриваме създателят на "Час пик" Брет Ратнър, актрисата Елизабет Банкс, която ще направи своя режисьорски дебют, Стив Кар /"Ченге в... прочети още »
24.01.201313:10

Севернокорейци бомбардират Белия дом

В интернет се появи първият трейлър на "Падането на Олимп", в който Белият дом е подложен на въздушна атака. Във филма севернокорейски терористи вземат за заложник президента на САЩ. Оттук нататък на преден план излиза бивш агент от тайните служби, като в ролята ще видим Джерард Бътлър. Героят му се ползва с недоверие от бившите... прочети още »
21.01.201313:56

"Мама" оглави бокс-офисa в Северна Америка

Два филма с Джесика Частейн заеха челните позиции в бокс-офис класацията в Северна Америка този уикенд. На първо място е филмът на ужасите "Мама", който през премиерния си уикенд неочаквано донесе 28,1 милиона долара от продажбата на билети в САЩ и Канада. В лентата "Мама" се разказва как преди пет години сестрите... прочети още »
18.01.201308:14

В кината от днес

Джанго без окови Историята в "Джанго без окови" ни отвежда в северноамериканския юг две години преди Гражданската война и ни запознава с роб (в изпълнение на носителя на Оскар Джейми Фокс), когото съдбата среща с немския ловец на глави д-р Кинг Шулц (отличения с Оскар Кристоф Валц). Шулц е по следите на братята Бритъл и само... прочети още »
17.01.201313:08

Над 100 премиери на откриващия се днес кинофестивал...

Филми за секс, интернет и рокендрол са включени в програмата на 29-ия кинофестивал "Сънданс", който се открива днес в Парк сити, Юта.  Основан от Робърт Редфорд, за да даде шанс на независимото кино в САЩ и целия свят, фестивалът по традиция надига глас, който не е в съзвучие с останалите гласове на американския пазар,... прочети още »
17.01.201312:36

"Пиета" на Ким Ки-Дук на София Филм Фест

По традиция София Филм Фест представя на своята публика някои от най-сериозните фаворити на фестивалните журита от отминалата година, съобщават от пресофиса на фестивала. Така в програмата на 17-ия СФФ ще откриете носителите на "Златен лъв" ("Пиета", реж. Ким Ки-Дук), две награди "Сребърна мечка" ("Кралски... прочети още »
17.01.201308:31

“Джак Ричър” измести триизмерния “Хобит” и оглави българската бокс...

“Джак Ричър” на Кристофър Макуори стартира българското си представяне с доста прилични приходи и сега, три седмици след премиерата си, филма набра допълнителна скорост и от второто място се изкачи на лидерската позиция.  За изминалия уикенд “Джак Ричър” e спечелил допълнителни 63 697 лева, с които успя да... прочети още »
15.01.201312:39

Гледаме Калин Врачански и Миленита в "Шестият ден"

През тази година с нетърпение очакваме новият български филм  „ШЕСТИЯТ ДЕН“ Лентата разказва историята на Крис (Ивайло Драгиев) и Силвия (Костадинка Аратлъкова), които се срещат случайно в малък планински град. Тя е дъщеря на крупен бизнесмен, той - обикновен младеж от провинциално градче. Любовта им пламва бързо и... прочети още »