Кино

16.02.201209:52

Сърби плашат Анджелина Джоли

Актрисата Анджелина Джоли и няколко човека от екипа на последния й филм са били заплашвани. Признанието бе направено от самата холивудска звезда, която е режисьор на филма "В земя на кръв и мед". Тя обяви това след премиерата на лентата, която е посветена на  ужасите от босненската война. Заплахите са направени по интернет... прочети още »
15.02.201210:35

Анджелина Джоли плака на премиерата на филма си в Сараево

Кинозвездата Анджелина Джоли се разплака по време на премиерата в Сараево на филма й "В земя на кръв и мед". Актрисата  пристигна в столицата на Босна и Херцеговина заедно с Брад Пит, за да представи първия си режисьорски филм. Прожекцията на филма бе в спортната зала "Зетра" пред около 5000 души. Джоли поздрави... прочети още »
13.02.201213:59

Анджелина Джоли ще бъде злата орисница в пореден римейк на...

Актрисата Анджелина Джоли потвърди, че ще изиграе ролята на злата орисница във филмовата адаптация на приказката "Спящата красавица". На Международния кинофестивал в Берлин актрисата разкри, че ще бъде лошо момиче в следващия си филм. На фестивала Джоли представи първия си режисьорски филм "В земята на кръв и мед".... прочети още »
13.02.201207:24

"Артистът" спечели и наградите на БАФТА

"Артистът" спечели ключовите статуетки от най-влиятелните британски награди - тези на британската филмова академия (БАФТА). Жан Дюжарден Актрисата Мерил Стрийп грабна приза за най-добра роля при жените за ролята си в „Желязната лейди". При мъжете отличието бе присъдено на Жан Дюжарден. За най-добра поддържаща... прочети още »
10.02.201213:00

Благотворителни прожекции в Дома на киното

Прожекциите на филми в Дома на киното тази неделя са обявени за благотворителни. Със средствата ще бъдат подпомогнати засегнатите хора от наводненията в Южна България. Студентите и възрастните хора ще ползват намаление при закупуването на билетите. Благотворителните прожекции са "Мъпетите" на Джеймс Бобин, "Още нещо за... прочети още »
10.02.201209:11

Препоръчваме ви да гледате на кино:

Сватбен обет  (The Vow) Ако "Тетрадката" е в списъка ви с любими филми, там ще попадне и "Сватбен обет".  Филмът е по истински случай, а и тук главната женска роля е поверена на Рейчъл МакАдамс. Тя си партнира с холивудския хубавец Чанинг Тейтъм, а романтичната история със сигурност ще ви просълзи, умили, а в... прочети още »
09.02.201210:28

Сбогом "Доктор Хаус"

Хитовата лекарска драма "Доктор Хаус" приключва. Световните агенции съобщават, че след края на настоящия осми сезон сериалът ще бъде спрян. В съвместно съобщение изпълнителните продуценти Дейвид Шор и Кейти Джейкъбс и звездата от сериала Хю Лори съобщават: "След дълго обмисляне, производителите на "Д-р Хаус” са... прочети още »
09.02.201208:53

Започна 62-рия Филмов фестивал в Берлин

Започна 62-рия Филмов фестивал в Берлин. Той стартира с драмата "Farewell My Queen” за Френската революция, в която актрисата Даян Крюгер е в ролята на Мария Антоанета. Фестивалът ще продължи до 19 февруари. На Берлинаре актрисата Мерил Стрийп ще получи "Златна мечка” за цялостно творчество и ще представи филма... прочети още »
08.02.201210:55

Робърт Дауни-джуниър стана баща за втори път

Актьорът Робърт Дауни-джуниър стана баща за втори път. Актьорът, който има и 18-годишен син Индио от първия си брак с Дебора Фалконър, се сдоби с момче от настоящата си съпруга Сюзън. Бебето се казва Екстън Елиъс Дауни и се появило на бял свят в 7,24 ч вчера, съобщи представител на звездата пред сайта People.com. "Всички са здрави и... прочети още »
03.02.201210:38

Ръсел Кроу ще играе в следващия филм на Дарън Аронофски

Ръсел Кроу ще играе Ной в новия амбициозен проект на Дарън Аронофски ("Черен лебед", "Кечистът", "Реквием за един сън") - модерна екранизация на библейската история, съобщи сайтът Deadline. Лиъм Нийсън също по всяка вероятност ще бъде привлечен като проекта, като според сайта за него е отредена ролята на... прочети още »
03.02.201208:08

Кралският национален театър на живо от Лондон!

"Южнячки" (The Help) Филмът е екранизация по бестселъра на Катрин Стокет. Това е портрет на три необикновени жени, живеещи в южните щати през 1962 г. и е един от претендентите за "Оскар" тази година. Заради ролите им във филма всички насочиха поглед към актрисите Виола Дейвис, Октавия Спенсър и Джесика Частейн.... прочети още »