Кино

27.09.201115:57

Кевин Костнър няма да играе в уестърна на Тарантино

Актьорът Кевин Костнър няма да играе в новия уестърн на Куентин Тарантино "Django Unchained", съобщават американските таблоиди. 56-годишната кино звезда вместо това ще се заеме с ролята на садистичния робовладелец Ейс Ууди. Причината да се откаже от проекта на Тарантино обаче е най-вече натовареният му график. Кевин понастоящем... прочети още »
27.09.201108:06

Чарли Шийн впечатлен от дебюта на Къчър

Чарли Шийн смята, че Аштън Къчър е бил "страхотен" при дебюта си в "Двама мъже и половина". 46-годишният актьор бе заменен от 33-годишния си колега, след като беше уволнен от шоуто по-рано тази година. Той признава че му е било странно да гледа сериала, след като е прекарал седем години в него, но бил "наистина... прочети още »
26.09.201113:33

"Островът" прави българската си премиера на 10.10

Дни преди българската премиера на филма "Островът" на режисьора Камен Калев, която предстои на 10 октомври, излезе и новият трейлър на лентата. От него става ясно, че героинята на актрисата и топ модел Летисия Каста влиза в българското риалити предаване "Биг брадър". Водещ на риалитито е Милен Цветков, който посреща... прочети още »
21.09.201115:58

50 Cent и Никълъс Кейдж заедно във филм за сериен убиец

След като последно изигра футболист болен от рак, 50 Cent отново ще се снима в киното. Рапърът е сключил договор, за да изпълни ролята на сводник във филм, посветен на прочутия сериен убиец в Аляска Робърт Хансен, съобщи Асошиейтед прес. Филмът носи заглавието "Замръзнала земя".   Носителят на "Оскар" Никълъс... прочети още »
21.09.201107:11

"Погребението" на Чарли с рекордна аудитория

Рекордните 27,7 милиона зрители са гледали погребението на Чарли Шийн в "Двама мъже и половина" и влизането на новата звезда Аштън Къчър. Това е най-голямата аудитория, привличана от комедийния сериал, излъчван по телевизия Си Би Ес. След като вестниците бълваха информация в продължение на месеци за излизането на Шийн от... прочети още »
20.09.201119:01

Скандал около последния филм на Никита Михалков

Последният филм на Никита Михалков "Изпепелени от слънцето 2: Цитаделата", който не беше приет добре от критиката и зрителите, ще се състезава за "Оскар" за чуждоезичен филм. Решението предизвика остри критики към режисьора, известен с близките си връзки с властта. Председателят на комисията, режисьорът Владимир Меншов,... прочети още »
20.09.201107:05

Джеймс Франко ще режисира "Child of God"

Джеймс Франко, който в началото на месеца се раздели с приятелката си  Анна О`Райли, се захваща за работа. В най-скоро време звездата ще застане зад камерата и ще режисира новата продукция "Child of God". Актьорът от "127 часа" ще заснеме филмовата адаптация на творбата на Коркам Маккарти, след като предишните му... прочети още »
19.09.201113:23

Сигорни Уийвър се завръща в "Аватар"

Актрисата Сигорни Уийвър увери почитателите си, че "ще се завърне" и ще играе и в следващите две части на научно-фантастичния "Аватар", въпреки че през 2009 режисьорът Джеймс Камерън уби героинята й. В 3D лентата на 20th Century Fox и Lightstorm Entertainment, която стана най-печелившия филм в историята на киното,... прочети още »
19.09.201108:20

Ливански филм спечели награда на публиката в Торонто

Филм за битките на село в разкъсвания от войната Ливан получи Наградата на публиката на международния кинофестивал в Торонто, трофей на аудиторията, който често е предвестник на славата на "Оскар". "Къде отиваме сега?" на родената в Ливан Надин Лабаки разказва историята на село, населено с мюсюлмани и християни. Когато... прочети още »
17.09.201114:08

Филм с Клайв Оуен откри кинофестивалa в Сан Себастиан

59-ият международен кинофестивал в Сан Себастиан, Испания, белязан от бюджетни ограничения, които според организаторите, ще му попречат да се съревновава с по-големите прояви от този род в света, беше открит  с прожекция на "Intruders" сучастието на британския актьор Клайв Оуен. Филмът, представен извън конкурсната програма,... прочети още »
17.09.201113:54

"ТИЛТ" ще се състезава за "Оскар" за...

Филмът "ТИЛТ" ще се състезава на 84-те награди "Оскар" за чуждоезичен филм. Националният съвет за кино към Изпълнителна агенция "Национален филмов център" с гласуване взе решение, съгласно регламента за избор на филм, който да се състезава за 84-те награди "Оскар" за чуждоезичен филм на Американската... прочети още »